Югоизточна Азия продължава да бъде силна притегателна точка за туристите

...
Югоизточна Азия продължава да бъде силна притегателна точка за туристите
Коментари Харесай

Туристи, колкото населението на Румъния: Толкова хора посрещна най-популярната дестинация

Югоизточна Азия продължава да бъде мощна притегателна точка за туристите по света, като Банкок още веднъж е дестинация номер 1 в световен мащаб. През предходната година тайландската столица е била посетена от 20,05 милиона души. Това демонстрира последното издание на проучването на Mastercard Global Destination Cities Index.

Казано по различен метод, по улиците на града през 2017 година са се разходили два пъти повече хора от популацията на Банкок или малко повече, в сравнение с е цялото население на Румъния, да вземем за пример.

Най-вероятно тайландската дестинация ще задържи лидерската си позиция, като прогнозите за 2018 година са броят на туристите там да се усили до 9,6%.

Втори по известност е Лондон с 19,83 милиона гости, следван от Париж и Дубай със надлежно 17,44 и 15,79 милиона гости за обсъждания интервал.

В топ 10 на най-посещаваните дестинации влизат още Сингапур, Ню Йорк, Куала Лампур, Токио, Истанбул и Сеул.

 Снимка 380320

От друга страна обаче много по-различни са дестинациите, които съумяват да генерират най-големи доходи от туризъм. Абсолютен отличник тук е Дубай , където междинният разход за ден престой доближава впечатляващите 537 $.

За предходната година общо приходите от туризъм на Дубай са в размер на 29,70 милиада $ или с към милиард по-малко, в сравнение с е генерирала цялата стопанска система на Парагвай през предходната година.

След емирството на второ място със близо три пъти по-нисък дневен разход се подрежда Мека. След нея са Лондон, Сингапур и Банкок.

 Infographic: Dubai Is The World`s Top City For Visitor Spending | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР