Юго Гастон отново попадна под прожекторите по грешните причини. Световният

...
Юго Гастон отново попадна под прожекторите по грешните причини. Световният
Коментари Харесай

Да се откажеш една точка преди края на мача: Гастон се отчете с нова неспортсменска проява

Юго Гастон още веднъж попадна под прожекторите по неверните аргументи. Световният номер 92 изоставаше с 2:5 гейма в решителния сет на дуела си от Чаланджъра с Верона против Марко Трунхелити, а след това аржентинецът си обезпечи три следващи мачбола.

Гастон обаче нямаше никакво желание да остане даже за единствено още една точка на корта и реши да приключи присъединяване си в мача, макар че не беше посочил никакви признаци на физически дискомфорт на този стадий от конфликта.

Това освен е непочтителен акт по отношение на противника, само че е и доста дискусионна обстановка, тъй като залозите за дадената среща не биват изплатени, когато се стигне до отричане на някой всред играчите, а несъмнено държанието на французина е повече от подозрително, имайки поради по какъв начин той взема решение да се съобщи в последния вероятен миг.

Въпросната постъпка на Гастон разгневи голям брой почитатели на играта, които упорстват за неговото изваждане от професионалния тенис и занапред следва да разберем дали ATP ще проверява случилото се на шампионата във Верона. Припомняме ви, че някогашният 1/4-финалист от Мастърса в Париж трябваше неотдавна да заплати най-голямата санкция в историята на тениса, тъй като се опита да хитрува в дуела си с Борна Чорич в Мадрид и преднамерено изпусна топка от джоба си, виждайки по какъв начин ще загуби въпросното разиграване.

Тогава 22-годишният играч се раздели с цели 144 хиляди $ от сметката си, което беше повече от извоюваните му средства през целия сезон, а в този момент няма да е изненадващо, в случай че глобите бъдат още по-сериозни.

Hugo Gaston just did this
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР