Юго Гастон отнесе най-голямата глоба в историята на тениса. Гастон

...
Юго Гастон отнесе най-голямата глоба в историята на тениса. Гастон
Коментари Харесай

След опит за мамене: Гастон получи най-голямата глоба в историята на тениса

Юго Гастон отнесе най-голямата санкция в историята на тениса. Гастон ще би трябвало да се раздели със 144 хиляди $ от банковата си сметка, а повода е неговото неспортсменско държание по време на дуела му от втория кръг на Мастърса в Мадрид против Борна Чорич. Скандалната преживелица се разви в края на първата част, когато хърватинът имаше елементарен смач пред себе си, с който да осъществя своя сетбол. Тогава камерата улавя международният номер 108 да изважда преднамерено топка от своя джоб и да я хвърля в своята половина, с което се надява да провокира преиграване на точката, единствено че основният арбитър не обърна внимание на претенциите от страна на французина, който в последна сметка загуби дуела с 0:2 сета.

Оказва се, че това не е първата сходна демонстрация на състезателя и той е бил предизвестен от ATP за безусловно същото нарушаване в края на предишния сезон. Новият устав на организацията планува наказване от 60-хиляди $ за сходна неспортсменска демонстрация на " Мастърс " шампионат, а сумата може да бъде увеличена с над 100 %, в случай че приказваме за повторна демонстрация от сходен темперамент в границите на последните 12 месеца.

Това е доста сериозен финансов удар за Гастон, който до момента през годината е завоювал 121 хиляди $ и на процедура към този момент е на минус от тениса през 2023-та. Досегашната рекордна санкция беше наложена на Ник Кирьос в Синсинати преди четири години, когато австралиецът се раздели със 113 хиляди $ от банковата си сметка, само че към този момент имаме нов водач в това отношение.

Нещата за французина могат да придобият още по-драматични измерения, тъй като му следва да пази 90 точки от достигането си до третия кръг на Ролан Гарос и съществува сериозна възможност да станем очевидци на сериозен срив от негова страна в международната класация, което ще го възпре от участия на надпревари в ATP Тура.

Gaston really did that??
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР