Юбилейното десето издание на фестивала, чрез който средновековната история на

...
Юбилейното десето издание на фестивала, чрез който средновековната история на
Коментари Харесай

Вторият ден на „БъдинЪ“ подари много забавления на видинските деца 

Юбилейното десето издание на фестивала, посредством който средновековната история на Видин „ оживява “ измежду стените на крепостта „ Баба Вида “, отново даде опция на най-малките поданици и посетители на нашия град да се включат в интересни игри. Тази година атрактивното събитие пресъздаде периода, през който държател на видинския палат е диктатор Яков Светослав. Днес сутринта лично деспотът посрещна дребните гости в своята цитадела, където ги чакаха доста занимания. 

Малчуганите, разграничени в два тима – тим „ Бонбони “ и тим „ Лъвове “, се състезаваха в дърпане на въже, надпреварване с чували и пукотевица с лък, учиха военни команди и по какъв начин да маршируват. Дъски за игра на дама с камъчета също бяха на разположение на децата. А на финала дамите от група „ Феникс “ – град Козлодуй поздравиха с хубав танц дребните участници.

В огромна атракция се трансфораха трите ловни сокола, донесени от представители на Сдружение „ Зелени Балкани “. Децата имаха опция да пипнат птиците, както и да се снимат за спомен с красивите властелини на небето. Освен това малчуганите научиха, че в своя избавителен център Сдружението предлага леговище и грижи на диви животни, които са потърпевши в природата, какъвто е казусът и с трите сокола. 

С огромен интерес всички следиха демонстрациите на дуели сред унгарски и български воини. В тях се включиха и професионални фехтовчици от Брашов (Румъния).

Организатори на Средновековния фестивал „ БъдинЪ “ са Община Видин и Сдружение „ Съвет по туризъм “ – Свищов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР