Йовчев припомни и защо го е уволнил, когато е бил

...
Йовчев припомни и защо го е уволнил, когато е бил
Коментари Харесай

Йовчев: Главният секретар на МВР, вместо да разследва корупция, се търкаля по сауни

Йовчев напомни и за какво го е уволнил, когато е бил отпред на вътрешното министерство - за нарушавания по случая " Лясковец ".

" Подписах заповед за наказване на Живко Коцев през 2014 година за случая в Лясковец ", сподели по някогашният ръководител на ДАНС и някогашен министър на вътрешните работи. Тогава при интервенция почина командосът Емил Шарков, а други петима негови сътрудници бяха ранени при престрелка в дома на Петко Петков.

Той напомни, че две години по-рано е имало наставление да се изземат оръжията на стрелеца.

" От 2012 година имаше предписание на предходния основен секретар на Министерство на вътрешните работи, че би трябвало да бъдат отнети оръжията от стрелеца. Като шеф на ОДМВР, той не беше взел ограничения. Имаше и други нарушавания ", добави той.

И изрази отвращение от последния скандал, в центъра на който се оказа фигурана на Коцев.

" Аз не си припомням по-голям скандал в Министерство на вътрешните работи, с толкоз огромни последствия и с подобен интернационален удар ", разяснява Цветлин Йовчев. " От години се опитваме да потвърдим на нашите интернационалните сътрудници, че ние сме годни да се присъединим към Шенген пълноценно. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи, вместо да проверява корупция, яде и пие с хора, които са свързани с контрабандни канали, търкаля се по сауните с тях, взима скъпи дарове ", сподели някогашният началник на ДАНС.

И изрази недоумението си от обстоятелството, че " ръководещите намират това за обикновено - дефинираха го като съвършен служител на реда, а на лицето му било изписано, че е честен човек ".

" Това е неуместно. Как ще убедим сътрудниците, че имаме нулева приемливост към корупцията?! ", пита Цветлин Йовчев.

Според него доста по-голяма щета нанася политическата реакция на този случай, тъй като няма разграничаване от този случай, а таман противоположното - министър председателят подава сигнал в прокуратурата.

" Министър-председателят направи три гафа - застана на позиция, която пази Коцев. Сигналът му унищожава системата на Министерство на вътрешните работи. Когато битката с корупцията е приоритет, не можеш да постъпваш по този начин. Вторият безразсъден случай е събирането на посланиците в опит да се отбрани. Третото е изпращането на този сигнал до прокуратурата за напън ", изреди гафовете, съгласно него, някогашният министър на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР