YouTube експериментира с нова функция за заключен екран за потребители

...
YouTube експериментира с нова функция за заключен екран за потребители
Коментари Харесай

YouTube експериментира с нова функция

YouTube опитва с нова функционалност за заключен екран за консуматори на Premium

YouTube тества нова функционалност, която разрешава на потребителите да заключват екраните си, с цел да избегнат инцидентно допиране на бутон и спиране на видеото. Компанията разгласи опита на страницата си YouTube Experiments.
-->
„ Заключен екран “ деактивира въвеждането с допиране, тъй че когато потребителите гледат видео в режим на цялостен екран, не е нужно да се тормозят от несъзнателно прекъсване, пропускане или избиране на препоръчан видеоклип. Потребителите, които имат достъп до теста, могат да допрян иконата на зъбно колело в горния ляв ъгъл на екрана, с цел да включат функционалността.

Новата функционалност за заключване е налична единствено за определени Premium клиенти на устройства с Android и iOS. YouTube дава на потребителите до 30 юли да тестват функционалността. Потребителите могат да посетят началната страница на YouTube, с цел да видят дали са получили покана.

Новият опит на YouTube е като функционалност, която Netflix започва през 2020 година Мобилното приложение на Netflix вкара заключване на екрана, което разрешава на клиентите да допрян икона за заключване в долната част на екрана, с цел да деактивират проявлението на бутони като възпроизвеждане и пауза, което оказва помощ да се предотврати прекъсване на възпроизвеждането или завъртане на надписи по простъпка.

В момента YouTube организира няколко други теста, в това число метод за ограничение на потреблението на рекламни блокери, като предизвестява потребителите, че видеоплейърът ще бъде блокиран след три видеоклипа, в случай че потребителят не деактивира рекламния блокер. Съобщава се също, че компанията обмисля предложение на онлайн игра, която ще разреши на потребителите да играят игри посредством уеб страницата или приложението YouTube.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР