YouTube блогърът TechRax реши да тества новата функция, която се

...
YouTube блогърът TechRax реши да тества новата функция, която се
Коментари Харесай

Блогър катастрофира с кола, за да тества новите функции на iPhone

YouTube блогърът TechRax реши да тества новата функционалност, която се появи в Apple iPhone 14 и за която към този момент ви информирахме. Смартфонът от ново потомство и Apple Watch са се научили независимо да се обаждат на службите за незабавна помощ при положение на конфликт, което се записва от вградени датчици - GPS датчик, както и барометър, микрофон и жироскоп. За да тества функционалността на новата джаджа, блогърът реши да разбие колата си в преграда, направена от остарели коли.

Първо, блогърът опитва с една остаряла кола на полето и оборудва колата си с устройство за дистанционно управление. Той обаче по този начин и не съумява да провежда сериозен конфликт. Тогава е решено да се сложи затруднение от няколко коли едновременно.

За по-сигурно TechRax прави два опита - първо с ниска скорост, а по-късно с по-висока. IPhone 14 е закрепен към гърба на облегалката за глава на шофьорската седалка. Първият път устройството разпознава конфликт, само че със забавяне от към 10 секунди, след което стартира назад преброяване за повикване на незабавна помощ.

Вторият път ударът е по-силен. Въздушните възглавници в колата се отварят, само че тя стопира в неловко състояние, тъй че не е допустимо да се мери времето за реакция на iPhone. Този път обаче смарт телефонът записва случая и започва противоположното преброяване до диалога, който блогърът анулира в точния момент.

Функцията Crash Detection (буквално - „ разкриване на акцидент “) се появи в iPhone 14 и Apple Watch Series 8. Apple твърди, че технологията е подготвена за повече от милион часа действително шофиране и я тества в действителни краш проби. Вижте повече от любопитните опити.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР