Йосиф Миладинов се класира на 14-о място на 100 метра

...
Йосиф Миладинов се класира на 14-о място на 100 метра
Коментари Харесай

Българското участие на Световното във Фукуока завърши с общо 4 полуфинала

Йосиф Миладинов се класира на 14-о място на 100 метра бътерфлай при мъжете на Световното състезание по водни спортове във Фукуока, Япония.

При второто си присъединяване на полуфинал на шампионата, 20-годишният българин раздели седмата позиция в първата полуфинална серия в дисциплината с 51.81 секунди. Плуването на Миладинов бе по-бавно от утринното му показване в сериите, когато с 51.47 секунди той покри норматив " А " за Олимпиадата в Париж и той не съумя да се класира за финала.

Българинът раздели 14-ата позиция в крайното класиране на 100 метра бътерфлай с представителя на Казахстан Адилбек Мусин, а най-бърз на полуфиналите бе американецът Роуз Деър с 50.53 секунди.

Йосиф Миладинов взе участие на полуфиналите и в другата дисциплинираност, в която взе участие – 50 метра бътерфлай, където се подреди на 16-а позиция.

„ Уморен се почувствах. Накрая се схванах и това е - толкоз можах към този момент. От тук нататък стартирам да се приготвям за Олимпийските игри. Попречи ми умората просто. Всяко тяло друго работи и се възвръща. При мен може би беше малко повече. Може би другите са по-подготвени, само че съм удовлетворен от там, където се намирам сега. Трябват ми две седмица отмора и стартирам отначало “, разяснява пред БНТ3 Миладинов.

Габриела Георгиева зае 13-а позиция на 200 метра тил при дамите на Световното състезание. Георгиева приключи на седмо място в първата полуфинална серия в дисциплината с 2:11.99 минути и не съумя да стигне до финала. Времето й бе по-бавно от това, което сподели в сериите - 2:11.22 минути.

„ Наистина се беше натрупала отмалялост, само че един състезател би трябвало да бъде квалифициран за това нещо. Аз и в този момент гоних норматив за Игрите в Париж, само че просто не се получи. Ще се боря до дъно “, съобщи Георгиева.

Така българското присъединяване във Фукуока приключи с четири полуфинала – два на Йосиф Миладинов, един на Габриела Георгиева и един на Любомир Епитропов, който се подреди на 15-о място на 200 метра бруст.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР