Йорданската принцеса Нейно кралско височество Дана Фирас приветства успехите, постигнати

...
Йорданската принцеса Нейно кралско височество Дана Фирас приветства успехите, постигнати
Коментари Харесай

Принцесата на Йордания Дана Фирас: Приветствам България за успехите, постигнати в туризма

Йорданската принцеса Нейно кралско височество Дана Фирас приветства триумфите, реализирани от българския туризъм през последните години. Тя направи особено видеообръщение, поздравявайки министъра на туризма Николина Ангелкова и участниците и гостите на Международната конференция за устойчиви вложения в туризма в Слънчев бряг.

Този конгрес е значима платформа, първа по рода си в България и Югоизточна Европа, която се занимава със обществените, икономическите, екологичните, културните и политическите аспекти на туризма. Той дава опция да се обсъдят провокациите и да се разпознават нови благоприятни условия за взаимноизгодно съдействие и стабилно развиване на бранша, сподели Дана Фарас, която е президент на "Петра нешънъл концерн ", Йордания.

Нейно кралско височество поздрави министър Ангелкова за положените от нея старания и отдадеността, с помощта на които 2018 година е била толкоз сполучлива за българския туризъм с привлечени за първи път над 9 млн. задгранични туристи. И добави, че за последните 3 години в България е регистриран растеж от 31% при визитите на задгранични туристи и 34% нарастване в приходите от интернационален туризъм.

Йорданската принцеса уточни още, че през предходната година интернационалните туристически визити в международен мащаб са се нараснали с 6% до 1,4 милиарда - втората най-силна година след 2010 година Това е повече от 3,7% - най-силният растеж на световната стопанска система. Туризмът е съдействал за рекордните 8,8 трлн. $ и 319 млн. работни места за международната стопанска система през 2018 година Секторът би трябвало да се ръководи деликатно, с цел да се трансфорат тези цифри в действителни изгоди за общностите в целия свят, съобщи тя.

„ Всички би трябвало да се ангажираме да работим дружно, с цел да подсигуряваме, че туризмът способства за запазване на природата и опазване на историческите обекти и културните обичаи. По този метод се свързват общностите и се предизвикват по-доброто съгласие и мирът “, заключи принцеса Дана Фирас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР