Йорданската армия изолира столицата Аман от останалата част от страната

...
Йорданската армия изолира столицата Аман от останалата част от страната
Коментари Харесай

Армията изолира йорданската столица, за да ограничи разпространението на заразата

Йорданската войска изолира столицата Аман от останалата част от страната с 10-милионно население поради разпространяването на ковид, споделиха управляващите, представени от Българска телеграфна агенция и Ройтерс.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1537
Военни контролно-пропусквателни пунктове на основните подстъпи на столицата с население от повече от 3 милиона започнаха да постановат възбрана, която разрешава само пропускане на транспортни средства със артикули от първа нужда или на хора от други провинции, които пътуват по работа, споделиха очевидци.

Армейският представител бригаден военачалник Мухлес Муфлех сподели, че ограниченията са за попречване на разпространяването на ковид.

Актуална информация за ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света

Крал Абдула във вторник даде със закон по-широки пълномощия на премиера Омар Разаз, часове откакто армията стартира да се разполага по главните автомагистрали към столицата и огромните градове.

Правителството не е наложило публично полицейски час, само че прикани жителите да си стоят вкъщи и да излизат единствено при последна нужда.

Днес обаче по улиците към момента имаше хора, което съгласно Разаз не е задоволително и може да е противопоказно на напъните за преодоляване на болестта.

Йордания затвори границите си със Сирия, Ирак, Египет и Израел и анулира всички идващи и заминаващи полети от вторник насам. Разрешени са единствено товарни полети и търговски доставки по суша. Повечето магазини затвориха в сряда, а полицията запечата с червени восъчни печати тези, които не се съобразиха с държавното решение.

Министърът на опазването на здравето Саад Джабер сподели, че от сряда броят на доказаните случаи на болест е скочил от 56 на 69.

Под карантина са оставени над 5000 души, пристигнали неотдавна от чужбина.

Затворени са учебните заведения, градският превоз не се движи, а молитвите в джамиите са неразрешени, множеството чиновници в частния и държавния бранш са по домовете си.

NOVINI.BG ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1537  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР