Йорданка Фандъкова сама осъзнава, че е време да отстъпи поста

...
Йорданка Фандъкова сама осъзнава, че е време да отстъпи поста
Коментари Харесай

Кирил Петков: Фандъкова сама осъзнава, че е време да отстъпи


Йорданка Фандъкова сама осъзнава, че е време да отстъпи поста на някой, който има визия и сила. Това съобщи съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков пред Дарик.

“Местната власт и смяната в нея е идната огромна задача. Местната власт е най-близо до хората. Ако желаеме хората да усетят смяна, локалната власт е метода, по който те най-бързо ще усетят”, добави той.

Петков уточни, че след Нова година “Продължаваме промяната” ще стартира да работи по този въпрос (местните избори - бел.ред.).

Промяната си има физически измерения, този младеж, ръководител на Народно събрание, е лице на смяната... този младеж ще работи единствено за едно, за по-доброто бъдеще на България. Това сподели Петков, разяснявайки избора на Никола Минчев за ръководител на 47 Народно събрание.



Кирил Петков разяснява и обстановката в образованието и връщането в клас на децата. Според него, отдалеченото образование не може да замести присъственото, тъй като спадат резултатите на децата измерени посредством тестванията.

Нашата обща задача е да променим по този начин разпоредбите, че за младежите образец да бъде не човек с джип пушейки пура, а младият бизнесмен или академик, който прави изобретение на международно равнище, по този начин разказа една от задачите на смяната Кирил Петков.

Една от първите задания е законът за КПКОНПИ да бъде изменен и да имаме антикорупционна организация, която да бъде непреклонна пред корупцията, добави Петков.

Няма да има чадъри и непокътнати хора, разпоредбите би трябвало да са идентични за всички, сподели още Кирил Петков.

Високи са упованията на хората и ние би трябвало с дребни стъпки да демонстрираме, че вървим напред. Най-трудната задача ще бъде смяната в прокуратурата, тъй като това не зависи единствено от нас, би трябвало конституционно болшинство, акцентира Кирил Петков.

Висш съдебен съвет и основния прокурор имат зависимости, които ние не знаем, само че сме сигурни в едно, в крайния резултат, сподели той.

Кирил Петков разяснява и тематиката за Република Северна Македония. Той уточни, че методът би трябвало да се премисли. Петков счита, че би трябвало да се създадат работни групи по разнообразни посоки и да се работи по сходен метода, както са провеждани консултациите с съдружните сътрудници.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР