Йордания свали натоварен с наркотици дрон от Сирия в деветия инцидент тази година

...
Въоръжените сили на Йордания свалиха дрон, натоварен с наркотици от
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Йордания свалиха дрон, натоварен с наркотици от Сирия за деветия път тази година, според военно изявление.

Дрон, пренасящ кристален метамфетамин, беше засечен, след като прелетя през границата от Сирия, се казва в изявлението, публикувано в понеделник.

„Силите за гранична охрана, в координация с отдела за контрол на наркотиците и военните служби за сигурност, наблюдаваха опит на безпилотен дрон да пресече незаконно границата от сирийска територия към йорданска територия и той беше свален на територията на Йордания, ”, се казва в изявлението.

Миналия месец йорданската армия свали три безпилотни летателни апарата, превозващи наркотици от Сирия, които бяха пресекли порестата 375-километрова (233 мили) граница, която споделят двете страни.

Разкъсваната от война Сирия се превърна в център за многомилиардна търговия с наркотици, а Йордания е основен транзитен маршрут към богатите на петрол държави от Персийския залив за произвеждания в Сирия амфетамин, известен като каптагон, твърдят западни служители за борба с наркотиците.

Обещанието на президента Башар ал-Асад да разбие трафика на наркотици проправи пътя за повторното влизане на Сирия в Арабската лига през май, след като беше остракизирана в продължение на 12 години.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР