Йордан Йорданов с КТМ от домакините победи в клас „МХ3”

...
Йордан Йорданов с КТМ от домакините победи в клас „МХ3”
Коментари Харесай

83 състезатели участваха в мотокроса Гранд при на Лехчево /снимки/

Йордан Йорданов с КТМ от домакините победи в клас „ МХ3” /250 сс/ в "Гранд При " на Лехчево, в който се пуснаха 15 състезатели. На 4 сек. след него финишира Людмил Александров с „ Ямаха” от Видин. Трети остана Гани Нецев със същия мотор.
Рекорден брой водачи – 83, участваха в третото издание на мотокроса на пистата в местността „ Кунов гложак “. Двудневната конкуренция беше открита от кмета на Община Бойчиновци Светлин Сретениев.
„ Благодаря на членовете на МХ Лехчево, на всички спонсори и другари на мотокроса. Радвам се, че от година на година трасето става все по-добро и изискванията са отлични. Това проличава и от огромния интерес от страна на състезателите”, сподели Сретениев.
Сред формалните посетители на надпреварата бяха националният представител от ГЕРБ Дилян Димитров, кметът на Чипровци Пламен Петков и зам.-управниците на Бойчиновци Таня Петрова и Николай Илиев.
Най-оспорвана беше конкуренцията в клас „ МХ3” /до 450 сс/. В него стартираха 27 водачи. Победител стана Мартин Тодоров с „ Ямаха”, следван от Григор Царев и Александър Ленев, и двамата с КТМ. Осми е Киприян Попеску от Гърция, а 10-и се подреди представителят на локалния мотоклуб Цветан Енчев.
В клас „ МХ1” Тони Цветков с „ Ямаха” изпревари Томислав Томов и Стефан Нейчев със същата марка мотори. В „ МХ2” един от най-хубавите водачи в страната Майкъл Иванов остави на 3 сек. след себе си Алекс Димитров и Станислав Цеклов. И тримата караха КТМ.
В най-малкия клас „ МХ65” победител стана Живко Иванов, финиширал пред Никола Досев и Радослав Русев, и тримата с КТМ. В клас „ МХ85” първи е Виктор Бориславов с КТМ, следван от Димитър Шимов с „ Кавазаки” и Габриел Недялков с КТМ. При ветераните над 45 година Николай Ангелов с „ Ямаха” се пребори с Калчо Димов с „ Кавазаки” и Веселин Маринов с КТМ.
Призьорите в другите класове получиха предметни и парични награди от уредниците.
Пистата край Лехчево е направена преди повече от 9 година През 2016 година беше реновирана и на нея се организира за първи път кръг от шампионата по мотокрос. Високоскоростното трасе е с дължина 1800 м. Състои се от общо 15 технични детайла, от които всеки един е характерен. Има 12 леви и 7 десни завои. Пистата е построена посредством упоритостите и упоритостта на Цветан Енчев и Йордан Йорданов, състезателите на МХ „ Лехчево “.
"Гран При " е реалност с огромната поддръжка на Община Бойчиновци и кметът Светлин Сретениев, който от дребен е разпален по моторите. Помагат и локални компании.
Участниците в третото издание на конкуренцията оповестиха пистата в местността „ Кунов гложак “ за трасе №2 за мотокрос в България, след Севлиево.
Третият кръг от шампионата ще е на 25 и 26 август в Кнежа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР