Йордан МЛАДЕНОВ е роден през 1979 г. в Пещера. Завършил

...
Йордан МЛАДЕНОВ е роден през 1979 г. в Пещера. Завършил
Коментари Харесай

Йордан МЛАДЕНОВ: Ще управлявам прозрачно, с ясни правила

Йордан МЛАДЕНОВ е роден през 1979 година в Пещера. Завършил е Аграрния университет в Пловдив, компетентност агроинженерство, и Техническия университет в Габрово, компетентност стопанско ръководство. От 2003 година до 2013 година е ръководител на УС на Бизнес център в Пещера, с съществена активност създаване и кандидатстване по европейски планове за ускорение на локалното икономическо развиване и осъществяване на образования. Бил е районен координатор по план 100 за основаване на конкурентоспособни започващи компании. През годините е сътрудник по редица обществени и стопански планове.

Депутат от " Българска социалистическа партия за България " в 44-ото Народно заседание от Пазарджик. На локалния избор е определен за кмет на община Пещера. Владее съветски и британски език.

" До края на мандата ми детските градини ще станат безвъзмездни, ще организираме и безвъзмездна детска кухня за децата до 2 години "

- Г-н Младенов, какви са най-важните цели, включени в програмата ви за ръководство на община Пещера?

- По време на предизборната акция аз и моят екип имахме опция да срещнем жителите на общината с тях. Ще работим за транспарантно ръководство, с ясни правила и в разговор с хората. По отношение на целите ще посоча в резюме най-важните от тях. На първо място бих сложил нашата цел за по-зелена, по-светла и чиста община Пещера. Това можем да реализираме с монтирането на енергоспестяващо осветяване, поддържане на зелените площи и постоянно измиване на улиците.

Екологията е тематика, която постоянно е била настояща за нашата община. Предвиждаме създаване на система за мониторинг на чистотата на въздуха и замяна на уреди, които би трябвало да подсигуряват чистотата и на водата. Няма кмет, който да не желае общината да има модерна инфраструктура. В програмата си съм присъединил асфалтирането на улици, продължение санирането на здания, възобновяване на центъра в Пещера.

Децата са нашето бъдеще. Планираме детските градини да станат безвъзмездни до края на мандата, а също да имаме безвъзмездна детска кухня за децата до 2 години. Нашата стратегия включва развиване на обществените услуги и грижа за хората. Това планува връщане ролята на общината в ръководството на обществените услуги и разширението им, основаването на добър капиталов и бизнес климат посредством привличане на вложения и съдействие с локалния бизнес.

Ще се погрижим и за обезпечаване на качествено и налично опазване на здравето, модерна просветителна среда и съвременна материална база в учебни заведения и детски градини. Ще се погрижим и за развиването на спорта и младежките действия, и възобновяване на културните центрове, а също и за стабилно развиване на туризма в общината.

- Какви ще са първите стъпки, които предприехте, сядайки на кметския стол?

- Най-напред би трябвало да получа изясненост в какво финансово положение поемам ръководството на община Пещера. Предстои да бъде осъществена проверка на разходването на средствата до момента. Ще се срещна с всички контракти, подписани от досегашното общинско управление. Тези, които са несъвместими с правилата за ръководство с ясни правила, бистрота и диалогичност, ще бъдат прекъснати.

Следващата ми стъпка е да усъвършенствам състава на общинската администрация. По време на предизборната акция хората сложиха много проблеми, свързани с нейния цифров състав и работа, които незабавно би трябвало да бъдат решени. Успоредно с това ще работим интензивно за решаването на проблеми, за които не се изискват доста средства, а на първо място добра организация и успеваемост. Такъв проблем е подмяната на улично осветяване, което е развалено, или слагането на нови лампи там, където няма такива.

Ще се погрижим и за чистотата в града, а също и за поддържането на зелените площи. Има още доста видимо дребни неща, които хората чакат от нас да бъдат решени оперативно.

- Кои са главните проблеми, които стоят пред жителите на общината и които сте окуражен за разрешите през мандата си?

- По време на срещите ми с жителите на общината към мен бяха отправени десетки въпроси, свързани с възстановяване качеството на живот в обитаемоте места. Хората желаят да се усъвършенства сметоизвозването и чистотата на улиците. Част от тях сложиха въпроса за нуждата от осветяване в крайните квартали, за видеонаблюдение в регионите към учебни заведения и детски градини.

Младите хора желаят повече зеленина, детски площадки и кътове за отдих. Не инцидентно екологията е измежду главните ни цели. Проблемите, свързани с чистотата на въздуха и водата в общината, не търпят отсрочване. Ще организираме мониторинг за чистотата на въздуха, надзор върху вододайните зони, опция да употребяват стопанската вода.

Проблемите са доста, само че не мога да пропусна тези, свързани със положението на улици и тротоари, нуждата от разчистване на коритото на река Стара, възобновяване на пътната маркировка по съществени артерии, а също и нуждата от въвеждането на ясни правила и ред за паркирането на колите. Санирането на здания би трябвало да продължи, само че при ясни правила. Да се знае какъв брой са отпуснатите средства и какъв брой здания ще бъдат санирани с тях, с цел да не се вършат непотребни разноски от живеещите и да не остават те с напразната вяра, че ще имат реновирана постройка. Разбира се, има още много проблеми, които бяха сложени през мен и екипа ми. Ще създадем всичко допустимо те да получат своето решение.

- Какви са решенията, които оферирате, с цел да бъдат предолени те?

- На първо място решения ще получат тези от проблемите, с които може локалната власт сама да се оправи. Например Общинското дружество " Чистота " би трябвало да проработи дейно, достъпът и обслужването от общинската администрация би трябвало да бъдат доста улеснени. Затова предвиждаме опция за електронни услуги за улеснение работата на бизнеса, а също и за икономисване време на жителите на община Пещера.

Предвиждаме също основаването на Обществен съвет към кмета, който да го подкрепя при решаването на разнообразни проблеми. В този съвет ще влязат необятен кръг хора с разнообразни специалности - адвокати, икономисти, лекари, учители, културни дейци. Така ще имаме постоянно директна връзка с хората и ще работим взаимно за решение на проблемите.

Община Пещера има благоприятни условия за развиването на историческия и културния туризъм. Желанието ни е да бъдат назначени няколко експерти, които да разработят цялостната визия за превръщането на Пещера в мечтана дестинация, тъй като ние имаме и естествени, и културни забележителности, които би трябвало да бъдат разпространявани и посещавани. И най-после дано погледнем към най-близките месеци, които предстоят - чака ни зимата. За задачата ще създадем оптимално добра организация за зимно разчистване и поддържане на пътищата и улиците, а също и за почистването на пътя за курорта " Свети Константин ".

Предстоят ни и празници, и едни от най-светлите са Коледните. Ще работим за разнообразна културна стратегия освен в Пещера, само че и в двете обитаеми места Радилово и Капитан Димитриево. Ще се постараем да зарадваме децата, а също и да помогнем с благотворителни начинания тези от тях, които имат потребност от нашата грижа и любов. В умозаключение ще посоча, че точно грижата за хората, виновното отношение към всеки, подложен от тях, проблем и любовта към родния ни град ще ни водят в работата ни за преобразяване на община Пещера в по-добро място за живеене.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР