Йордан Лечков е подписал протокола от заседанието на Изпълнителния комитет,

...
Йордан Лечков е подписал протокола от заседанието на Изпълнителния комитет,
Коментари Харесай

Разкритие около скандала с Лечков и избора на Касабов

Йордан Лечков е подписал протокола от съвещанието на Изпълнителния комитет, с който за краткотраен президент на БФС бе определен Михаил Касабов. Той към този момент е възложен на съдията по вписванията. Официалното известие на БФС от съвещанието също загатва, че той се е отказал от правото да бъде краткотраен началник като първи заместител на Борислав Михайлов. Заради това сътрудниците му били много учудени от жалбата, с която той оспори избора, написа "24 часа ".

Според адвокати жалбата е трябвало да се появи много по-рано, с цел да се желае авансово да се спре вписването.

След акта на регистриране е съвсем безпредметно да се прави сходно нещо, като по този начин единствено се бави времето. По този метод процедурата по изплащането на парите от банкрута на ЦСКА беше забавена близо 2 години с безусловно безпредметни тъжби.

Нито уставът на БФС, нито Законът за юридическите лица с нестопанска цел, по който е регистриран БФС, изисква категорично вписването на краткотраен президент. Това значи, че сега се прави следващото нарушаване, с цел да се забави конгресът.

Още на първото съвещание след оставката на Борислав Михайлов е можело да бъде избрана и датата на изключителната колекция, която да избере негов правоприемник.

В последна сметка датата 4 април, върху която бе реализиран консенсус, към този момент наподобява изцяло неизпълнима. Сега към този момент се приказва за 5 май, а има вид всичко да се отсрочи за след приключването на шампионата.

Според адвокати нарушаванията, които се вършат от настоящето управление, могат да дадат и съображение на спортното министерство да суспендира лиценза на БФС, до момента в който влезе в крайник със законите в България.

В момента БФС би трябвало да се прелицензира по условията на новия закон за спорта, като срокът за подаване на документи изтича на 18 януари.

Същото би трябвало да създадат и клубовете, които желаят да бъдат негови постоянни членове и да вземат участие на конгреса.

Очаква се голяма част от тях да не изпълнят условията на закона и по този начин ще бъде съкратена съществено броя на участниците в конгреса.

Общото заседание ще бъде изключително, като ще бъде определено управление, което да приключи 4-годишния мандат на Борислав Михайлов. Така по-късно повече от година би трябвало да има и постоянен избирателен конгрес на централата.

В момента множеството чиновници в БФС са много обезверени от ситуацията, която била извънредно тягостна. Въпреки това ежедневната работа се прави, и то на много положително равнище.

В БФС са обезпокоени и от безспорното безмълвие от страна на ГДБОП след тараша на офисите, който съответства с оставката на Борислав Михайлов.

Оттогава няма никакво придвижване и остават въпросите защо се разхождаха полиция и жандармерия до квартал „ Бояна “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР