Йоккеш Кавак, кмет на Нурдагъ е бил арестуван от полицията

...
Йоккеш Кавак, кмет на Нурдагъ е бил арестуван от полицията
Коментари Харесай

Арестуваха кмета на един от най-разрушените градове в Турция

Йоккеш Кавак, кмет на Нурдагъ е бил задържан от полицията в границите на водено следствие

Турската полиция е задържала кмета на град Нурдагъ, Южна Турция, едно от най-пострадалите места от земетресенията на 6 февруари, оповестиха турски медии, представена от Българска телеграфна агенция.

Йоккеш Кавак, кмет на Нурдагъ, окръг Измир, от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), е бил задържан от полицията в границите на водено следствие.

Заповед за ареста на кмета е била издадена по отношение на следствието на Републиканската прокуратура в Ислахийе на огромните опустошения, провокирани от трусовете на 6 февруари, написа в електронното си издание в. " Джумхурийет ".

В рамките на следствието е задържан и членът на общинския съвет на ръководещата ПСР Юнус Кая, който е притежател на строителна компания, чиито здания се срутиха при земетресенията.

Най-малко 184 души са арестувани до момента в Турция поради хипотетична немарливост, обвързвана със срутените здания при опустошителните трусове в южната част на страната, заяви през днешния ден министърът на правораздаването Бекир Боздаг, представен от ДПА. Сред арестуваните има и строителни бизнесмени.

Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер засегнаха тежко южната и югоизточната част на Турция, а по този начин също и прилежаща Сирия. Над 50 000 са към този момент жертвите на земетресенията с епицентър в окръг Кахраманмараш в двете страни.

Двата огромни труса на 6 февруари бяха последвани от близо 10 000 вторични труса. Земетресенията повредиха над 173 000 здания и оставиха без дом близо два милиона души, демонстрират държавните данни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР