Йоханес Тингнес Бьо спечели преследването за мъже на 12.5 километра

...
Йоханес Тингнес Бьо спечели преследването за мъже на 12.5 километра
Коментари Харесай

Йоханес Бьо спечели преследването в Осло, Илиев приключи сезона с 29-то място

Йоханес Тингнес Бьо завоюва преследването за мъже на 12.5 километра в Холменколен в покрайнините на норвежката столица Осло. За Бьо това e 15-та победа за сезона в Световната купа, като той има и още три победи на Световното състезание, което се организира в Оберхоф предишния месец. Само в дисциплината гонене 29-годишният притежател на Световната купа има седем победи в осем извършени надпревари, включително и в старта на Световното.

Бьо направи единствено една неточност при стрелбата и приключи с време от 32:34 минути. Последната обиколка за Бьо бе триумфална, като повече от 500 метра преди края той взе норвежкото знаме, а на финалната върша спря, с цел да бъде поздравен от препълнените с почитатели трибуни.

На второ място финишира французинът Кентен Фийон-Майе. Носителят на Световната купа за предишния сезон бе непогрешим в стрелбата, само че все пак остана на 32.7 секунди от първата позиция. Трети приключи още един представител на домакините - Стурла Холм Легрейд, който с една неточност завърши на 49.1 секунди от Бьо.

Германецът Бенедикт Дол, с две неточности в стрелбата, финишира четвърти на 55.3 секунди от спечелилия, като бе последният от участниците, доближил се на по-малко от минута от първата позиция. Пети с една неточност е французинът Фабиен Клод, а шести без нито един пропуск остана швейцарецът Никлас Хартвег.

Българският представител в днешния старт Владимир Илиев приключи на 29-то място. Илиев започва от 34-та позиция и с три неточности в стрелбата остана на 3:06.6 минути от спечелилия Бьо.

В неделя следва последното съревнование за сезона при мъжете - всеобщият старт на 15 километра. Преди него в генералното класиране Бьо е водач с 1499 точки. Втори с 1053 е Легрейд, а трети с 875 точки е още един норвежец - Ветле Шастад Кристиансен. Илиев е 41-ви с 89 точки, което ще бъде и финалният актив за него през сезона, защото по правилник в всеобщия старт вземат участие единствено първите 30.

Крайното класиране в дисциплината гонене наподобява по следния метод: победител е Йоханес Тингнес Бьо с 600 точки, следван от Легрейд с 425 и Фийон-Майе с 295. Владимир Илиев завършва на 41-во място с 41 точки.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР