Йоханес Хьосфлот Клаебо спечели скиатлона от Световната купа по ски

...
Йоханес Хьосфлот Клаебо спечели скиатлона от Световната купа по ски
Коментари Харесай

Симеон Деянов остана предпоследен в скиатлона за Световната купа

Йоханес Хьосфлот Клаебо завоюва скиатлона от Световната купа по ски тичане в Трондхайм (Норвегия).

Победителят през днешния ден победи в 20-те километра (10 км типичен жанр и 10 км свободен стил) на домашна земя в Трондсхайм с време 43:50.7 минути, изпреварвайки с 0.7 секунди сензацията на надпреварата Андрю Мъсгрейв от Англия.

Шокиращо или не, 33-годишният Мъсгрейв от Пуул Таун в южната част на Англия беше най-сериозната опасност за Клаебо и през цялото съревнование беше напълно покрай лидерската позиция и възможна победа.

Представянето му беше следено под луда от специалистите на норвежката телевизия и те видяха по какъв начин в един миг Мъсгрейв направи несполучлив опит да се отскубне при започване на надпреварата. При промяната на ските нещата също се объркаха за англичанина, който загуби ските си малко след промяната.

Към края на надпреварата в борбата за подиума се откъснаха петима ски-бегачи – Хьосфлот Клаебо, Мъсгрейв, Дидрик Тьонсен, Симен Хегстад Крюгер и Кале Халфварсон.

Мъсгрейв с 2-ата си позиция през днешния ден усъвършенства персоналното си най-хубаво достижение в старт от Световната купа.

Дидрик Тьонсет остана на 3-о място в днешния старт с 0.8, а Хегстад Крюгер остана на 4-а позиция на 1.3.

Българското присъединяване през днешния ден беше в лицето на Симеон Деянов, който финишира 59-и от 60 приключили. Времето на Деянов е 50:45.6 минути или закъснение на 6:54.9 минути.

Начело в генералното класиране след днешния старт е Харалд Йостберг Амундсен (Норвегия) с 655 точки пред днешния победител Клаебо с 634 и Пал Голберг с 557.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР