Йоана Буковска-Давидова заплита политически интриги в Драматичния театър в Търговище.

...
Йоана Буковска-Давидова заплита политически интриги в Драматичния театър в Търговище.
Коментари Харесай

Йоана Буковска заплита политически интриги

Йоана Буковска-Давидова заплита политически интриги в Драматичния спектакъл в Търговище. Утре на огромната сцена ще бъде премиерата на френската политическа ирония „ Капан за тъпаци “ от Жан – Пиер Мартинез. Текстът на Мартинез се слага за първи път в България.

Пиесата наблюдава непредвидените предизборни измами на една губеща в социологическите изследвания за президент партия, която взема решение да бъде представлявана от водача на първия секретар на партията и по този метод идното поражение да падне на негов тил. Оказва се обаче, че нито „ изкупителната жертва “, нито гласоподавателите са толкоз предвидими.



Режисурата и преводът са на Владимир Петков. Настоящето заглавие той избира като самобитен диптих към последната си режисура „ Под масата “ - комедия за корупцията по висшите етажи на властта от същия създател. Останалата част от постановъчния екип са сценографът Петър Митев и композиторът Михаил Шишков – наследник.

В ролята на политически играчи влизат гост-актрисата Йоана Буковска – Давидова и водещите артисти от трупата на Държавния трагичен спектакъл в Търговище Любомир Фърков, Божидар Попчев, Димитър Мартинов, Грета Неделчева и Любомира Стефанова.

Пиесата се слага за първи път на българска сцена, продължавайки уговорката на сегашното управление на институцията към представянето на нова българска и задгранична драматургия, допълват от театъра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР