Йоан Матев, който е подсъдим за убийството на Георги Игнатов

...
Йоан Матев, който е подсъдим за убийството на Георги Игнатов
Коментари Харесай

Йоан Матев иска да бъде преместен в Софийския затвор

Йоан Матев, който е обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 февруари 2015 година, изиска да бъде изместен от следствения арест на бул. " Г.М Димитров " в Софийския затвор.

Това стана по време на първото съвещание по делото против него, което след последните промени в Наказателно-процесуален кодекс беше разпоредително, т.е не бяха разпитвани очевидци, а единствено се решаваше дали да се върнат материалите в прокуратурата или не. Причината Матев да изиска пренасяне в пандиза били негови здравословни проблеми, за които в затворническата болница щели да се погрижат по-добре.

Съдия Руси Алексиев посочи, че по принцип след привършване на следствието и внасяне на обвинителния акт в съда арестуваните се местят от следствения арест в пандиза. Адвокатите на Матев желаеха делото да бъде върнато на прокуратурата, защото не им били предявени материални доказателства. Съдията обаче уточни, че това не е истина, предявяването е станало на 12 ноември 2017 година.

Те също по този начин настояха делото да бъде гледано при закрити врата, защото имало специфични разследващи средства. Съдът не се съгласи с това искане.

Следващото същинско съвещание по делото ще бъде на 12 април, когато ще бъдат разпитани родителите на Георги Игнатов, както и приятелката на убитото момче Лора Крашевска. В началото на съвещанието от името на родителите бе предявен цивилен иск в размер на общо 400 000 лв.. Размерът на сумата стана прочут още на предходното разпоредително съвещание през декември, което бе отсрочено. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР