Йеменските хуси изпратиха в четвъртък официално известие на товародателите и

...
Йеменските хуси изпратиха в четвъртък официално известие на товародателите и
Коментари Харесай

Хусите обявиха забрана на корабоплаването в Червено море, Аденския залив и Арабско море

Йеменските хуси изпратиха в четвъртък публично уведомление на товародателите и застрахователите за това, което те нарекоха забрана на плавателни съдове, свързани с Израел, Съединени американски щати и Англия, да плават в близките морета, предава " Ройтерс ".

Ходът за възбрана на такива кораби от Червено море, Аденския залив и Арабско море пристигна откакто английските морски организации оповестиха за ракетна офанзива, запалила товарен кораб край южния бряг на Йемен.

Присъединените към Иран бунтовници хуси в Йемен нанесоха многократни удари с дронове и ракети в Червено море, пролива Баб ел-Мандеб и Аденския залив от ноември в символ на солидарност с палестинците, до момента в който войната Израел-Хамас продължава и броят на жертвите в Газа доближава съвсем 30 000.

Ударите на хусите прекъснаха маршрут, който съставлява около 12% от международния морски трафик 

и принуди компаниите да поемат по-дълъг и по-скъп маршрут към Африка.

Съобщението на хусите, първото до корабната промишленост, очертаващо формализирана възбрана, пристигна под формата на две вести от неотдавна наречения Център за съгласуваност на филантропичните интервенции на хусите, изпратени до застрахователите и компаниите за мореплаване.

Корабите, които са напълно или отчасти благосъстоятелност на израелски физически или юридически лица и кораби под израелски байрак, или са благосъстоятелност на американски или английски физически или юридически лица, или плават под техен байрак, 

са неразрешени за Червено море, Аденския залив и Арабско море.

" Центърът за филантропични интервенции беше основан в Сана, с цел да координира безвредното и спокойно прекосяване на кораби и плавателни съдове, които нямат връзка с Израел ", сподели почитан представител на хусите пред Ройтерс в четвъртък.

Атаките към този момент доведоха до внезапен скок на застрахователните награди за корабоплаването, а новоформализираната задача на организацията на хусите може в допълнение да повлияе на цените.

Също в четвъртък водените от Съединени американски щати съдружни сили реагираха на сигнал от кораб, ударен от две ракети югоизточно от Аден, Йемен, заяви организацията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO).

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР