Yelp съди Тексас, за да запази етикетите с описание на центровете за кризисна бременност

...
Сайтът за онлайн прегледи на бизнеса Yelp съди Тексас, за
Коментари Харесай

Сайтът за онлайн прегледи на бизнеса Yelp съди Тексас, за да защити своите описания на центрове за кризисна бременност, които изясняват на читателите, че центровете не предоставят аборти или препоръки за аборти.

В момента Yelp прилага предупреждение, което нарича „Известие за потребителя“ към списъците на центрове за кризисна бременност, което гласи: „Това е център за кризисна бременност. Центровете за кризисна бременност не предлагат аборти или препращане към доставчици на аборти.“< /p>

Yelp съди Тексас, за да попречи на главния прокурор на Тексас Кен Пакстън да накаже компанията „за публикуване на вярна информация за фирми, които предлагат обществено консултиране, свързано с бременност“, каза компанията в жалба, подадена в сряда в Сан Франциско федерален съд.

изиска Yelp да премахне известието, наричайки го подвеждащо.

Yelp актуализира съобщението, за да посочи, че такива центрове не извършват аборти. Пакстън призна, че настоящият език за етикетиране на центъра за кризисна бременност е „точен“. Все пак Yelp очаква Пакстън да заведе дело още в петък.

Губернаторът на Илинойс подписва законопроект, забраняващ измамата от „центрове за кризисна бременност“

„Доверието и безопасността на нашите потребители са основен приоритет за Yelp, ето защо ние предприемаме обширни мерки, за да предоставим на потребителите подходяща и надеждна информация, когато търсят местни фирми на нашата платформа“, каза Yelp в изявление за CBS MoneyWatch. „Това е особено критично, когато хората търсят здравни услуги в Yelp, включително репродуктивни грижи.“

Офисът на главния прокурор Пакстън не отговори веднага на искането на CBS MoneyWatch за коментар.

Yelp също предприе действия, за да защити собствените си служители след решението на Върховния съд да отмени Роу срещу Уейд.

Компанията плаща на работници, които живеят в щати, където техните правата са ограничени до пътуване, за да се направи аборт, каза главният директор по разнообразието на Yelp Мириам Уорън пред CBS News.

„Ние осъзнаваме, че за да дадем на нашите служители равен достъп до здравните грижи, от които може да се нуждаят, се нуждаем от обезщетение за пътуване, за да им позволим да пътуват, ако е необходимо“, каза тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР