Язовир Ясна поляна прелива, съобщи БНР. Засега няма опасност за

...
Язовир Ясна поляна прелива, съобщи БНР. Засега няма опасност за
Коментари Харесай

Язовир Ясна поляна прелива

Язовир " Ясна поляна " прелива, заяви БНР. Засега няма заплаха за жителите и обитаемоте места в региона.

Язовирът " Ясна поляна " е най-големият язовир в област Бургас. За в този момент няма заплаха за жителите на село Ясна поляна, което се намира най-близко до язовира. По думите на кмета на селото Георги Георгиев 4-метровата дига на язовира защищава долната част на селото. Съоръжението е под непрекъснато наблюдаване.

" Засега нямаме заплаха от мощни води, които са били преди две години. Нямаме доста сняг в региона. Всичко е в граници. Вече става месец и половина, откогато го изпускат следено, само че все пак в този момент си прелива и от преливника - и от двете места. Подготвени сме, в случай че нещо има изненада, да реагираме ", увери Георгиев. Той добави и че до 2019 година се планува да бъде направено уголемение на коритото на Дяволската река.

Стана ясно още, че все още в страната няма сигнали за преливане на реки. По думите на началника на Националния действен щаб комисар Тошко Бързилов макар високите температури, снеготопенето и падналите превалявания, на територията на страната към момента няма постъпили сигнали за зародили бедствия.

" Повишаването на речните равнища на коритата на реките е явно, само че е надалеч под праговете. На този стадий нямаме разливи на реките като се изключи региона в Луковит и в региона на Велека - превантивно е затворен пътят, който е за Ахтопол-Царево заради висока вода на река Велека ", изясни Бързилов.

Към сегашния миг няма постъпили сигнали за бедстващи хора. Националният действен щаб има подготвеност да реагира, увери още Бързилов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР