Яйцата все повече възраждат старата си слава на здравословен продукт,

...
Яйцата все повече възраждат старата си слава на здравословен продукт,
Коментари Харесай

Яжте яйца за здраве и красота, съветват специалисти

Яйцата от ден на ден възраждат остарялата си популярност на здравословен артикул, излиза наяве от ново проучване на учени от Съединени американски щати, представено от БГНЕС.

Животинският артикул съдържа нужните витамини и минерали, които са от основно значение за организма.

Добрите вести са, че яйцата забавят процеса на стареене. Проучването потвърдило още, че едно яйце дневно усъвършенства цялостния външен тип, придава свежо и младежко лъчение.

Интересен факт е, че в днешните яйца има по-малко холестерол, в сравнение с преди десетина години да вземем за пример. Учените изясняват обстоятелството с напредъка на технологиите. Установено е още, че количеството на витамин D в продукта също е повишило равнищата си.

Освен това яйцата са извънредно богати на съвсем всички минерали, нужни за естественото действие на телата ни.

 Варено Яйце

В допълнение калцият, влизащ в състава на яйцето, укрепва костната система. Оказва се, че едно яйце дневно работи благотворно и на паметта, усъвършенства зрението и подтиква мозъчната активност.

Белтъкът на яйцето се състои се от към 85-90% вода, 10-12% белтъчни и под 1% въглехидрати, мазнини и минерални субстанции. Мазнините, съдържащи се в белтъка, главно са полиненаситени и заради това безвредни.

Жълтъкът е най-ценната хранителна част на яйцето. Около половината от наличието на жълтъка е вода. Мазнините заемат към 1/3. Белтъчините са към 15-16%. В жълтъка се съдържат и витамините А, D и E. Енергийната стойност на 1 приблизително огромно яйце е към 80 ккал.

Химичният състав на яйцето се въздейства с изключение на от режима на хранене на птицата, по този начин и от сезона и други фактори. Например наличието на витамин А в яйчния жълтък през лятото е неведнъж по-голямо, в сравнение с през зимата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР