Явор Божанков по БТВ обяснява, че бил казал на Националния

...
Явор Божанков по БТВ обяснява, че бил казал на Националния
Коментари Харесай

МРЕЖАТА ГЪРМИ: След брифинга на Руди Гела, Киро си отдъхна. Страх го е от друг запис?!

Явор Божанков по БТВ изяснява, че бил споделил на Националния съвет от “оня запис ”: в случай че вкараме България в Шенген и Еврозоната и създадем правосъдната промяна – дружно с ГЕРБ, подготвен съм да платя всякаква цена. Колко патриотично! Колко патетично!
От всичките 50 души, участници в он-лайн конференцията, било осъзнато: имало риск, че тази партия може да спре да съществува.
Нямало да “изперат Борисов ”, тъй като той обяснил, че него го пере народът на избори. И по този начин било, в действителност: за ГЕРБ гласоподават над 600 000 гласоподаватели и ГЕРБ е първа политическа мощ.
“ГЕРБ ще ви излъжат ”, казвали им на Политическа партия. Ето, на, не ги излъгали за измененията в Наказателния кодекс (закона “Зарков ”). И за какво не са ги излъгали? Защото “такава е обстановката ”, а тя е такава, тъй като стартира война по върховете на правосъдната система. Да, това е правилно.
Защо е добре да се овладеят службите, пита тв водещата Жени Марчева? Защото излъгали за войната в Украйна. Затова ли Кирил сподели, че войната ще завърши скоро и Украйна ще падне победена?!
Явор Божанков внезапно забелязал нещо, за което пиша от дълго време. Вчера, на конференцията, от дясната страна на Радостин Василев, който се бори против статуквото (страшна битка пада!), седеше индивидът на Държавна сигурност Николай Радулов. Когато, в 46-я парламент, “Има подобен народ ” предложи проекто-кабинет, Николай Радулов беше препоръчан за вътрешен министър – тогава Татяна Дончева, Мария Капон, Николай Хаджигенов подскочиха възмутени, че няма да позволен Държавна сигурност в ръководството и отхвърлиха да поддържат Слави.
Явор Божанков е прав да пита за това: по какъв начин по този начин ръководителят на ДАНС се обажда на Радостин Василев персонално и му предлага защита?! Политиците се пазят от гардове на НСО, а ДАНС охранява обекти от стратегическа значимост.
Аз да му кажа на депутата Божанков – и той отстъпник като Руди Гела – мигрира от Българска социалистическа партия в Политическа партия – домът на Радостин Василев е стратегически обект: в него се събираха отцепниците от Има Такъв Народ, с цел да договарят поддръжка за държавното управление на Кирил Петков. Очевидецът на събитията Герги Георгиев съобщи в изявление пред мен на 16 март: Радостин Василев е сложил въпроса за поддръжката по този начин: глас против пари; споменавана е сумата от 500 000 евро на депутатска глава.
Да прибавя нещо значимо: на 12 март изпратих запитване до вътрешния министър Иван Демерджиев, чийто шеф – президентът Радев – е шеф и на ДАНС: по какъв начин по този начин Радостин Василев се хвали, че чете досието на плевенчанина Христо Аврамчев, “дълго един километър ”? Откъде-накъде, това е безусловно нелегално. Бившият вътрешен министър Младен Маринов изясни пред камерата ми в Народното събрание: да, неприемливо е, с цел да се разбере кой му е дал досието са нужни 5-10 минути. Аз очаквам близо 3 месеца! Писах дори на премиера Гълъб Донев – нищо, безмълвие. Разговарях с нежната обществена половинка, неизменимата спътничка на министъра – Мария Папазова, тя даде обещание да ревизира и да ми отговор. Пак нищо. Тишина.
А, бе, хора, Руди Гела да не е слушалка на службите, а?! Кой го употребява?
… Вчера ми направи мощно усещане едно нещо: след конференцията на Радостин Василев, Кирил Петков си отдъхна; беше някак омекотен и удовлетворен. Защо? Видно от паникьорското му изказване предната вечер, той се е страхувал от различен запис. Този не го разклати. Както допуснах: всичко ще бъде обяснено, замъглено, отиграно като завалено и откъснато от подтекста. Така и стана: малките екрани изпират “парапетите ”, както нормално.
От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР