- Явно Продължаваме промяната не са си взели поуки, коментира

...
- Явно Продължаваме промяната не са си взели поуки, коментира
Коментари Харесай

Нинова в Пловдив: Все още е възможен кабинет в този парламент, изчакайте!

- Явно " Продължаваме промяната " не са си взели поучения, разяснява соцлидерката

- Категорична е, че последните избори са били фалшифицирани

Не бързайте, към момента е допустимо в това национално заседание да бъде формирано държавно управление. Първият мандат на ГЕРБ няма да подкрепим. Очевидно е, че " Продължаваме промяната " не желаят да беседват с нас. Ще изчакаме третия мандат и откакто бъде връчен, ще съберем Националния съвет и ще решим.

Това разгласи в Пловдив лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя дойде от Асеновград, където е имало през днешния ден Национален съвет на младежкото Българска социалистическа партия. Според нея там също е станало въпрос за смесеното гласоподаване, имало и разнообразни отзиви.  Попитана от " 24 часа " дали последните парламентарни избори са фалшифицирани, Нинова отговори с изрично " да ". На въпроса ще сезират ли прокуратурата, тя отвърна, че се надява държавното обвиняване да се самосезира. " Притежаваме няколко разписки от няколко секционни комисии, в които има разлика по 5-6 гласа сред това, което е отчела машината и това, което е бележката. Направете сметка - по 5-6 гласа на 12 000 машини какво излиза ", уточни Нинова.

И попита за какво до момента ЦИК не е излязла с отчет от машинните протоколи и броенето.

Лидерката на Българска социалистическа партия отхвърли да пояснява какво някогашният министър председател Кирил Петков е приказвал през днешния ден за кодовете.  " Но аз съм очевидец на този диалог, който се организира в залата на Народното събрание. Той пристигна при нас и ни сподели да оттеглим изборния закон и ще ни даде кодовете. Цитирам негови думи ", уточни Нинова.  И отхвърли да разяснява какво твърди Петков, че всяка политическа мощ имала код. По думите й щом " Продължаваме промяната " слагат червени линии и ултиматуми, дано се знае, че отговорността ще е тяхна да няма преизчисление на пенсии, нарастване на минималната работна заплата на 850 лв. и ред други обществени ограничения.

Попитана може ли бюджетът да стане катализатор за сформиране на държавно управление, председателката на Българска социалистическа партия изясни, че преди месец и половина поканили всички парламентарни групи да реализират единодушие за годишната финансова сметка. " Има - няма държавно управление, бюджет би трябвало да има. Не можем да оставим хората през зимата на мраз и апетит ", безапелационна е Нинова. Тя вярвала, че ще реализиран единодушие с останалите сили. " Но не привързвам приемането на бюджет със сформиране на кабинет ", добави лидерката. 

Накарана да разяснява думите на Настимир Ананиев, че Българска социалистическа партия е партия за мокри поръчки, Нинова отвърна: " Явно " Продължаваме промяната " не са си взели никакви поучения ". Категорична е, че Българска социалистическа партия няма да отдръпна проектозакона. " С него отговаряме на упованията на българското общество, където 47% са за хартиени бюлетини, а 48% - за машини ", добави соцлидерката. Увери, че разговор с Политическа партия не са водили за сформиране на кабинет.

Нинова отхвърли да разяснява новото ляво обединяване, в което влизат Георги Първанов, Мая Манолова, Татяна Дончева и Красимир Янков с обяснението, че на следващия ден в 14 часа Българска социалистическа партия ще даде конференция по този въпрос.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР