Явно не сме се справили достатъчно добре, тъй като в

...
Явно не сме се справили достатъчно добре, тъй като в
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: Явно не сме се справили добре

" Явно не сме се справили задоволително добре, защото в Пирогов има най-вече инфектиран личен състав. Не всички обаче се свежда до персонални защитни средства ". Това заяви директорът на болничното заведение " Пирогов " проф. Асен Балтов след среща на ръководителите на лечебните заведения с шефа на Столичната районна здравна ревизия /СРЗИ/.

Затова той поиска да се локализират няколко центъра за лекуване на ковид и няколко - за реанимационни грижи, в столицата, като задачата е да се облекчи личният състав на всички лечебни заведения и да се понижи рискът от болест.

Проф. Балтов уточни, че от два дни се вършат проби на всички пациенти, постъпващи за лекуване в " Пирогов ", и до момента не е открит случай на заразоносител. Пациентите не заплащат тестванията.

В проучване от през вчерашния ден на Европейския център по заразни болести се показва, че междинният % за Европа на инфектиран медицински личен състав е 13.6 от броя на инфектираните, а в България е близо 11 на 100, сподели още проф. Балтов. Според данните, най-вече са в Ирландия - 29.9 на 100.

По време на срещата е обърнато внимание на методите за обличане и събличане на защитните дрехи, като за всеки от личния състав, общуващ с заболели от ковид, разпоредбите са идентични. Хората са наясно и добре готови за това, което би трябвало да се направи, и това, което ги чака, сподели шефът на СРЗИ Данчо Пенчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР