Явно е, че определени лица и фирми са били покровителствени

...
Явно е, че определени лица и фирми са били покровителствени
Коментари Харесай

Правосъдният министър: В казуса със санкциите Магнитски не е замесено само едно лице

" Явно е, че избрани лица и компании са били покровителствени и по този метод са се облагодетелствали. Всичко няма по какъв начин да е станало без хора, които заемат висши държавни длъжности. Това е сигнал за безучастие, неефективност, не желая да кажа съпричастност на други органи в България, които би трябвало да разкриват и проверяват тези прояви. “ Това съобщи служебният министър на правораздаването професор Янаки Стоилов в предаването „ Тази събота “ по БТВ във връзка американските наказания по закона.
Той разяснява, че с основния прокурор Иван Гешев работи служебно, двамата са влизали в разногласия, само че това е част работния развой. Министърът уточни, че казусът с олигархизацията е международен и визира даже най-развитите страни , а тематиката за корупцията не е единствено българска. „ Проблемът е, че при този метод на политическа и икономическа промяна, която се извърши в страни като България, благосъстоянието при лица в множеството случаи беше насъбрано през преразпределение, в редица случаи посредством плячкосване на това, което имаше страната “, съобщи още Стоилов. Министърът напомни, че лозунгът за по-малко държавна интервенция е бил водещ за десните партии, само че в този момент виждаме, че страната би трябвало да взе участие в основни браншове, да балансира и да управлява.
 Излязоха описи с имена, свързани със глобените лица по закона Магнитски Излязоха описи с имена, свързани със глобените лица по закона " Магнитски "
Националната организация по приходите (НАП) разгласява лист с компании, свързани със глобените лица по закона " Магнитски ". Той се съ...
„ Нужна ни е освен да сменим модела, само че имаме от по-амбициозна цел като страна и като общество – да стартираме смяна на самата система , с цел да излезем на пътя на развиването “, разяснява министърът на правораздаването. Стоилов беше безапелационен, че е значимо обществото да разбере кой е този политически водач, които е бил подкупван. „ Аз не считам, че този въпрос се свежда до само число “ , позволи той. Министър Стоилов разяснява и тематиката за инспекциите, които се правят в правосъдното ведомство.
„ Натъкваме се на забавни случаи. Всяка година се организират разнообразни изпити – за нотариуси, за правосъдни реализатори, в този момент следва изпита за дееспособност за адвокати. Имаше искане тези изпити да се проведат в постройка, където могат да бъдат събрани няколко стотин души. За мен озадачаващото е, че с Данък добавена стойност Министерството на правораздаването трябваше да заплати над 40 000 лв. за осъществяване на изпити в два дни. Аз разпоредих да се пусне питане към няколко университета в София, които разполагат с огромни зали. Така в този момент ние ще платим 1200 лв.. Това не е престъпление, тъй като е в границите на бюджета, само че аз държа да има положително ръководство, което да разходва средства по най-хубавия метод. Ето за това става дума – по какъв начин страната се е движила по инерция и без нужната грижа “, сподели правосъдният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР