Явлението се нарича сейша или стояща вълнаИзключително интересно явление наблюдаваха

...
Явлението се нарича сейша или стояща вълнаИзключително интересно явление наблюдаваха
Коментари Харесай

След бурята: Морето край Варна се отдръпна с 5 метра навътре

Явлението се назовава " сейша " или стояща вълна

Изключително забавно събитие следиха през днешния ден жителите на Варна – морето се отдръпна на няколко метра във вътрешността, съобщи кореспондент на Радио " Фокус “ – Варна. В други черноморски градове също се появяват сходни информации, а повода по всяка възможност е мощен вятър, който излезе късно нощес и аргументи редица проблеми в морските градове.

Явлението се назовава " сейша " или стояща вълна, след което още веднъж се връща в първичното си състояние, разясниха от Meteo Balkans.

Причини:

На фона на общо намаляване на атмосферното налягане през миналото денонощие дават съображение да се одобри, че съмнението на морето е вследствие на внезапното изменение на атмосферното налягане т.е. следена е появяването на сейша.

Сейшите са свободни съмнения на водата в затворени или полузатворени водни басейни (морета, езера или огромни водоеми, както и в обособени техни части), които стават по инерция след преустановяване на въздействието на външните сили, в тази ситуация атмосферното налягане. През целия ден синоптичната конюнктура над Балканския полуостров и западната част на Черно море е една и съща – област от ниско налягане, с постепенно движещ се на Е леден атмосферен фронт. Рязкото изменение на налягането евентуално е резултат от местни термични и динамични аргументи – нееднаквото нагряване на земната повърхнина, придвижването на въздушните маси в свободната атмосфера и циркулацията на въздушните течения в системата на атмосферния фронт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР