Ястията с картофи са много разпространени и има безброй рецепти

...
Ястията с картофи са много разпространени и има безброй рецепти
Коментари Харесай

Апетитни вегетариански ястия с картофи

Ястията с картофи са доста публикувани и има безчет предписания за приготвянето им, само че в случай че сте вегетарианец и не ядете даже и яйца, мляко и млечни артикули, разновидностите не са толкоз доста. Ето за какво Ви предлагаме 3 забавни хрумвания за изцяло вегетариански картофени ястия:

Супа от картофи и зелен фасул

Необходими артикули: 100 г зелен фасул, 4 картофа, 2 моркова, 1 глава кромид лук, 4 с. л. зехтин, 1 дафинов лист, 1 корен от магданоз, няколко стръка свеж магданоз, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Измитият и измит от краищата фасул се сварява в подсолена вода, а коренът магданоз, нарязаните моркови и лук се запържват в зехтина.

Когато бобът стартира да омеква, към него се прибавят и обелените и нарязани на кубчета картофи и запържените зеленчуци. Слага се дафиновият лист и супата се вари до цялостна подготвеност на продуктите. Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Гарнитура от чеснови картофи

Необходими артикули: 12 с. л. зехтин, 4 обелени и нарязани картофа, 2 счукани скилидки чесън, няколко стръка свеж магданоз и листенца джоджен, 1 ч. л. червен пипер, сол и черен пипер на усет.

 Печени картофки

Начин на подготвяне: Зехтинът се сипва в бездънен тиган и в него се поставя чесънът до момента в който се задуши и си пусне аромата в мазнината. След това той се изхвърля, а на негово място се поставят картофите.

От време на време се разбъркват и откакто се изпържат до златисто се изваждат и се поставят в купа. Подправят се със сол, червен и черен пипер, разбъркват се и се сервират топли, поръсени със зелените подправки.

Сладкиш от картофи с ябълки

Необходими артикули: 8 сладки картофа, 5 почистени и обелени ябълки, 1 ч. л. канела, 165 г захар, 60 г зехтин.

Начин на подготвяне: Картофите се измиват, подсушават и се запичат върху хартия във включена на 200 градуса фурна до момента в който омекнат. След като изстинат се обелват и се нарязват на филийки.

Захарта и канелата се смесват. Картофите се подреждат в намазнена тава, поръсват се с канелата и захарта, напръскват се с малко зехтин и върху тях се подреждат резените ябълки.

Те също се поръсват с лой и с подправките, по-късно още веднъж се редят картофи и това се повтаря до момента в който свършат продуктите. Задължително е обаче най-горният пласт да е от ябълки и да е посипан със зехтин. Тавичката се запича под фолио за към 20 мин. на 180 градуса. След това фолиото се маха и се пече за още 15 мин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР