Ясно е кои са участниците във вчерашния инцидент на магистрала

...
Ясно е кои са участниците във вчерашния инцидент на магистрала
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Целта ни е да спрем мигрантите още на границата

Ясно е кои са участниците във вчерашния случай на автомагистрала " Тракия " и това, което се изискваше от нас е направено. Материалите са предадени на прокуратурата. Днес ще има среща на заместник-главния прокурор с ръководителите на служби в Министерство на вътрешните работи, на която ще се набележат дейности освен по този случай, а и по случаите, които са в напреднал етап на следствие, с цел да могат да приключат. Това заяви на брифинг в Габрово служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" Трябва да сме на ясно, че не приказваме за една глава, а за проведена престъпност, която работи от територията на Турция до територията на последната европейска страна. по цялата карта на Европа има извънредно добре построени незаконни структури. Цяла Европа сега се активизира да отговори на това, тъй като гибелта на която сме очевидци е освен в България, тя е още веднъж на територията на цяла Европа ", уточни Демерджиев.

Той даде образец, че 60 мигранти са починали на брега на Италия, 250 са проникнали там, а са пристигнали от територията на Турция. От територията на Турция потеглят мигранти към цяла Европа, акцентира вътрешният министър.

" Нашата задача е да спрем вторичните напредвания на територията на страната. Първата ни задача е да спрем мигрантите на границата. Но 110 км от граничната линия не е механически обезпечена. Представители на Европейска комисия ще оказват помощ извънредно бързо за това поръчителство, да се набират коли и да се попълни щата на " Гранична полиция ", който е понижен с 2000 души за последните 10 години. Да спрем мигрантите още на границата ", съобщи още Демерджиев.

Преследването и задържането на мигранти е условия за приемането ни в Шенген и ще съблюдаваме този приоритет, уточни още вътрешният министър.

По отношение на подготовката за идните избори Демерджиев сподели, че те ще са по-различни, с по-висок заряд, с повече интензивност на тези, които се стремят да манипулират и купуват гласове и да употребяват корпоративен избор. Министърът не чака да се стигне до взрив на случаите за пазаруване на гласове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР