Ясно е, че нищо не е ясно - тази фраза

...
Ясно е, че нищо не е ясно - тази фраза
Коментари Харесай

Кой ще се сломи пръв: Байдън и Пентагонът противоположно оцениха сроковете за СВO

Ясно е, че нищо не е ясно - тази фраза много тъкмо отразява последните изказвания за вероятния миг на спора в Украйна, направени от Съединените щати. Байдън споделя едно, Пентагонът споделя напълно друго. Но тези изказвания имат и нещо общо.

След срещата на върха на НАТО Джо Байдън отлетя за Финландия за диалози. В резултат на това беше дадена конференция, на която се чуха много забавни думи.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че не има вяра във опцията за нескончаем дълголетен спор в Украйна: „ Не мисля, че войната ще продължи още години “. Защото, съгласно него, Русия надали ще може да продължи спецоперацията толкоз дълго и също така съветското управление в един миг може да реши, че е политически и стопански неизгодно да продължава спецоперацията.

Там обаче имат плурализъм. И съвсем по едно и също време с това представителят на разследващата организация на Министерството на защитата на Съединени американски щати Джон Киршхофер съобщи на конференция във Вашингтон, че „ ние сме в задънена улица “. Защото, съгласно него, съветското управление е решително, че страната ще може да продължи военните дейности по-дълго, в сравнение с Западът - да поддържа Украйна.

Освен това той изрази скептицизъм по отношение на доставките на оръжия за Украйна. Защото нито касетъчните муниции, нито ракетите Storm Shadow, нито установките HIMARS имат стремежи резултат и не оказват помощ на украинските войски да напредват на бойното поле. Според него нито едно от оръжията " за жалост не е светият граал ".

Струва си да напомним, че по-рано ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете военачалник Марк Мили, в противен случай, съобщи, че украинските сили „ устойчиво се движат напред “. В същото време обаче Мили към момента има вяра, че борбата ще бъде „ доста дълга “ и „ доста кървава “.

Какво общо има това? Въпреки разликата в оценките, общата концепция тук е, че би трябвало да се изчака, до момента в който руснаците се " уморят " - стопански и политически - от спора.

Кремъл се придържа към сходна позиция във връзка с нашите геополитически съперници. Достатъчно е да си напомним неуморно повтаряното: СВO ще продължи, до момента в който не бъдат реализирани задачите на Русия.

В същото време Владимир Путин, съгласно Песков, е отворен за всевъзможни контакти за реализиране на задачите на Русия „ с други средства, с изключение на посредством специфична военна интервенция “. Но груповият Запад не ни оставя „ различен избор “ с изключение на да се борим.

Изглежда, че въпросът „ кой ще се пречупи пръв “, който е натурален в този случай, в действителност въобще не е въпрос. Защото за Русия да се „ пречупи “ значи да престане да съществува като страна, а за Запада това е, въпреки и мъчителна, само че единствено загуба за тоталната надмощие на Съединени американски щати. И доста страни към този момент схващат, че тази надмощие на една страна и нейното поддържане коства прекомерно скъпо за другите национални страни.

Достатъчно е да чуете публикуваната тирада в Бундестага на ръководителя на партия „ Алтернатива за Германия ” Алис Вайдел. Същността й се свежда до обстоятелството, че поддържането на транснационални ползи от ръководещия хайлайф на страната, в следствие води до разрушение на промишлеността на Германия и до внезапно утежняване на живота на локалното население.

Така че въпросът не би трябвало да бъде „ кой ще се пречупи пръв “, а по кое време най-сетне ще се пречупи хегемонията на Съединени американски щати върху страните от Стария свят и други обичайни спътници на Америка. Процесът на осъзнаване, че отбраната на ползите на други /външни/ хора коства прекомерно скъпо за личните им жители, както виждаме, към този момент е в ход.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР