Ясно е, че диалогът е необходимост, но той следва да

...
Ясно е, че диалогът е необходимост, но той следва да
Коментари Харесай

Радев си има конспиративна теория за това как се управлява държавата

Ясно е, че разговорът е нужда, само че той следва да има за цел отстояването на националния интерес, сигурността и благосъстоянието на обществото ни, а не гонене на котерийния интерес.Това съобщи президентът Румен Радев във връзка обвиняванията на премиера акад. Николай Денков, че президентската институция отхвърля да работи с държавното управление.

" Всички тези красиви опорки, зад които се прикрива сега ръководството, в действителност, откъм гърба виждаме тъмните хрумвания, тъмният сюжет на записа ", сподели президентът, намеквайки за записите, които наскоро популяризира Радостин Василев.

Сценарий, по думите на президента, който има за цел реализиране на користни цели с цената на тежки, деструктивни взаимни отстъпки на нарушение на базови европейски правила и полезности, на опрощаване на грехове, легитимация на беззаконието и на безнаказаността, политическо избелване.

" Аз няма по какъв начин да бъда част от този сюжет, нито ще позволи президентската институция да бъде пленник на някакви тъмни ползи ", безапелационен е той.

Радев добави, че не той, а ръководещите сега са оповестили война на президентската институция точно в този запис, още преди да са получили властта.

" В момента те зоват за разговор, само че всички виждаме, че това не е протегната ръка за партньорство, в това време упорстват за конституционни и законови промени, с които да осакатят тотално пълномощията на президентската институция, с цел да може тя да не бъде коректив за каквито и да е безчинства на властта ", акцентира той.

Президентът добави, че " не схваща такова двуличие ".

Радев разяснява и по какъв начин ще се отрази на българката енергийна система в случай че се стигне до продажба на нов притежател на " Лукойл Нефтохим " по този начин: " Трябва да зададете този въпрос на хората, които афишират в непознати медии, в действителност, какво възнамеряват. Виждаме, че тайната подготовка на продажбата на " Лукойл " е индикатор, че смяната се случва на мрачно, без разговор, без информиране на обществото по подобен стратегически за страната ни въпрос, без разбор за възможни процеси и последици. "

Държавният глава е безапелационен, че ръководещите дължат отговор каква орис плануват на българската рафинерия, на хилядите заети там, на Бургаския район, въобще на националната ни енергетика и стопанска система.

Във връзка с директните такси на газ и позицията на Сърбия и на Унгария, президентът уточни, че на 19 октомври е Ден на българо-унгарското другарство, признат с решение на двата Народното събрание през 2016 година " И това разсипаха. За каква европейска взаимност и европейска интеграция приказват нашите ръководещи, в случай, че протягат ръка на страна-член на Европейския съюз, съдружник и сътрудник в НАТО и в Европейски Съюз, страна, с която ни свързват дълбоки културни и исторически връзки, и която е един от главните вложители ", означи той.

Радев добави, че примирението в обществото с некомпетентни и скандални решения дава все по-голяма убеденост на ръководещите, че могат да вършат каквото си желаят освен вътре, само че и на открито. " Да погазват европейски правила, подписани към този момент контракти, да се бъркат в суверенни решения на други страни. Това решение ще докара до декапитализация на " Булгартрансгаз " и неговия банкрут и тук ние би трябвало да получим отговор от ръководещите кои ползи обслужват, тъй като това не са публичните ползи ", заключи президентът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР