Яростното политизиране на продажбата на дружеството достигна до степен на

...
Яростното политизиране на продажбата на дружеството достигна до степен на
Коментари Харесай

Върбакова: Атаките срещу нас са заради икономически интереси на вече отпаднали кандидати


Яростното политизиране на продажбата на сдружението доближи до степен на сатанизиране. Това съобщи Гинка Върбакова, притежател на компанията, покупател на ЧЕЗ „ Инерком България ЕАД “ на взаимно съвещание на Комисията по енергетика и Комисията за надзор над службите за сигурност, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Бяхте очевидци на невиждана акция срещи „ Инерком България ЕАД “. Това е, тъй като сме определени измежду голям брой претенденти, сподели Върбакова.

„ Свидетели сме на един политически и стопански шантаж, целящ прекъсването на законова договорка. Яростното политизиране на продажбата на сдружението доближи до степен на сатанизиране. Различни политически сили, фактори и институции видяха в тази договорка опция единствено за повишение на политическите си рейтинги, тиражиране на спекулации “, акцентира Гинка Върбакова.

Тя съобщи, че повече от година компанията й подготвяла документите за присъединяване в тази процедура, водени от най-хубавите европейски стандарти.

„ Атаките против нас са поради стопански ползи на към този момент отпаднали претенденти. Те желаят да завоюват подмолно посредством оказване на политически напън както върху нас по този начин и върху дружеството-продавач, изкривявайки медийната среда, инсценирайки неистини и клевети. Това е сюжет, в който отхвърляме да участваме “, безапелационна бе Върбакова.

„ Искаме да опровергаем подозренията, че нямаме професионален опит и да покажем, че имаме ясни капиталови планове. Ще отговорим на всички спекулации за грозните изказвания, които бяха отправени към нас. Дължим това на хората, институциите и банките, с които работим. С юристите ни ще прегледаме всички обидни квалификации по наш адрес, в това число и от най-високо политическо равнище. Няма да допуснем да се тиражират клюки, че сме подставени лица и който твърди сходни неща би трябвало да ги потвърди в съда “, акцентира Гинка Върбакова.

„ Въпреки лъжите сме подготвени да се срещнем с президентската институция, политическите централи с една цел - да кажем истината, да оставим обстоятелствата да приказват. В договорката има уговорка за конфиденциалност за детайлности по договорката. Информация за финансиране на договорката, банковите институции, може да бъде предоставена единствено в случай че законите го изискват. Участието ни по договарянията за пазаруване на ЧЕЗ стартира преди повече от година. Преговорите се водиха в централата на ЧЕЗ, не в политически кабинети. Не сме търсили диалози с нито един български политик “, изясни купувачът на ЧЕЗ.

Тя изясни, че едвам тази заран се срещнала с премиера Борисов. „ Във връзка с диалозите с него желая да разглася, че ние сме съгласни да в това число страната в договорката по този начин, че тя да има надзор върху електроразпределителното сдружение за в бъдеще, с цел да има опция крайните консуматори да са сигурни. Ще стартираме разговорим незабавно с продавачите по отношение на опцията да включим страната в тази договорка “, изясни Върбакова.

Тя уточни, че партиен водач е задал въпроса по какъв начин може Гинка на 43 години от Пазарджик да купи ЧЕЗ и върна въпрос-„ А по какъв начин млада дама от село Крушовица на 28 може да си купи „ Техноимпекс “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР