Японците са една от най-здравите нации в света, от които

...
Японците са една от най-здравите нации в света, от които
Коментари Харесай

Съвети от Изтока: Японците не пият вода, докато се хранят

Японците са една от най-здравите народи в света, от които можем да вземем не един и два здравословни навика, които да използван и в своето всекидневие. Хората в Япония не пият вода, до момента в който се хранят и по тази причина има доста добра причина:

1. Това може да изсуши устата ви

Колкото и спорно да звучи, пиенето на чаша вода с храната може да изсуши устата ви. Някои хора обичат да прибавят парче лимон към водата си, което я прави кисела напитка, която въздейства върху секрецията на слюнката. Тъй като слюнката служи като здравословна " напитка " за вашата орална среда, сухотата в устата може да докара до някои неприятни признаци, в това число неприятен мирис. Лимонената вода може също да утежни избрани здравословни положения, като киселинен рефлукс, и може да повреди емайла на зъбите ви.

2. Това може да навреди на храносмилането ви

Когато пиете вода по време на хранене, слюнката ви се разрежда. Това от своя страна въздейства върху отделянето на стомашни сокове, виновни за смилането на храната. В резултат на това стомахът ви получава по-слаби сигнали за разграждане на храната, което може да докара до отичане на корема.

3. Забавя усвояването на хранителни субстанции

Тъй като пиенето на вода по време на хранене разрежда храносмилателните ви сокове, това въздейства на естественото равнище на киселинност на стомаха ви. Това се отразява отрицателно на храносмилателната ви система и кара тялото ви да всмуква по-малко витамини и хранителни субстанции.

4. Може да ви провокира киселини

Наличието на вода по време на хранене прибавя размер към стомаха и усилва натиска върху него. Това от своя страна може да утежни избрани здравословни положения и да усили риска от киселинен рефлукс. Тъй като пиенето на вода по време на хранене кара тялото ви да отделя по-малко храносмилателни ензими, това може да докара до верижна реакция на странични резултати, в това число киселини.

5. Това може да аргументи наддаване на тегло

Пиенето на вода, до момента в който ядете, също може да ви накара да качите непотребни килограми. Когато тялото ви не може да усвои задоволително добре храната, то я трансформира в лой, което ви кара да наддавате повече. Приемането на вода по време на хранене също може да накара тялото ви да отделя повече инсулин в кръвта, което усилва възможностите ви да съхранявате мазнини в тялото си, написа jenite.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР