Японците от Lexus показаха една любопитна концептуална разработка по време

...
Японците от Lexus показаха една любопитна концептуална разработка по време
Коментари Харесай

Най-скъпият Lexus с безпилотна система

Японците от Lexus демонстрираха една любопитна концептуална разработка по време на автосалона в Токио. Тя се назовава Lexus LS+ и е издигната въз основата на най-луксозния и безценен седан LS пето потомство.

Премиерата на последното се състоя при започване на годината, а актуалната разработка впечатлява с самостоятелната със система за шофиране. Освен това с LS+ от марката демонстрират по какъв начин ще еволюира дизайна на бъдещите Lexus-и.

Иновацията се разграничава от общоприетия LS по другата радиаторна решетка, която съгласно производителя освен усъвършенства аеродинамиката, само че и охлажда по-добре мотора.



Различни са и фаровете, а страничните огледала за назад виждане са сменени с камери. Както към този момент споменахме, основната специфичност е безпилотната система Highway Teammate, която дава опция на колата независимо да се престроява в прилежаща лента.

Автономната система може също по този начин да изпреварва други коли и да държи колата на безвредно разстояние от останалите коли в пътното придвижване. Highway Teammate ще бъде налична за серийни коли през 2020 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР