Японското правителство реши днес да наложи по-строги мерки срещу прането

...
Японското правителство реши днес да наложи по-строги мерки срещу прането
Коментари Харесай

Япония засилва мерките срещу пранетo на пари чрез криптовалута от 1 юни

Японското държавно управление реши през днешния ден да наложи по-строги ограничения против прането на пари от 1 юни за следене на транзакции с активи в криптовалута, привеждайки правната си рамка в сходство с световните стандарти, съобщи Киодо.

Япония преразгледа съответните закони през декември, откакто дейностите ѝ срещу изпирането на пари бяха оценени като незадоволителни от Работната група за дейности по финансови въпроси (FATF), интернационален орган за финансов контрол, определящ стандартите.

Надзорните организации ускоряват наблюдението си върху криптоактиви, които могат да се употребяват за пране на пари - активност, при която пари, получени от противозаконни действия, наподобяват законни, като се обработват посредством законни транзакции.

Ключова характерност на новата рамка е използването на така наречен предписание за пътешестване за по-добро следене на доходи от незаконна активност.

Правилото изисква финансова институция, обработваща прекачване на криптоактиви, да съобщи информация за клиента на идната институция, като информацията би трябвало да включва имената и адресите на подателя и получателя.

Сред криптоактивите, към които са ориентирани наредбите, са стейбълкойните или криптовалути, които са обвързани с валута като американския $ или стока за необятно ползване.

Ако нарушителите не съблюдават разпорежданията на управляващите, те ще подлежат на наказателна отговорност, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР