Японският технологичен конгломерат Rakuten Group обяви нови планове за интегриране

...
Японският технологичен конгломерат Rakuten Group обяви нови планове за интегриране
Коментари Харесай

Собственикът на Viber с планове за финансово приложение, потенциален конкурент на Revolut

Японският софтуерен конгломерат Rakuten Group разгласи нови проекти за консолидиране на своите финтех бизнеси в една група, като задачата е да ускори съдействието и придобиването на клиенти в области от онлайн банкиране и кредитни карти до скъпи бумаги и застраховки, заяви.

Rakuten Group и Rakuten Bank анонсираха нов раздел, вписан в меморандум за съгласие по отношение на реорганизацията, който би трябвало да влезе в действие през октомври, съгласно изказвания на фирмите.

Rakuten Bank ще продължи да бъде листвана на борсата в Токио след интеграцията.
 Revolut пуска мобилна услуга за данни в България
Revolut навлезе в бизнеса с мобилни услуги за данни в България

Какво съставлява eSIM?

Финансите на компанията майка, съсредоточена върху платформата за електронна търговия Rakuten Ichiba, пострадаха след стартирането на мобилен оператор през 2020 година, което докара до 14 следващи тримесечия на оперативни загуби.

За да генерира пари, Rakuten е емитирала дялови и дългови принадлежности и е разпродала активи. Компанията кандидатства за листване на подразделението си за скъпи бумаги през юли 2023 година, само че това беше отсрочено за идващия ноември, като вместо това Rakuten продаде 30% дял в компанията на Mizuho Financial Group.

Ако проектите на компанията станат реалност Rakuten ще се трансформира в евентуален съперник на платформи като Revolut, да вземем за пример, които оферират сходни на обявените услуги.
 От стартъп до еднорог: Възходът на Revolut
От стартъп до еднорог: Възходът на Revolut

Компанията възнамерява да стартира да предлага депозити

Бизнесът на Rakuten Group е концентриран върху цифрово наличие и информационни услуги като приложението за известия Viber, дистрибуторът на електронни книги Kobo и четвъртият най-използван мобилен оператор в Япония Rakuten Mobile. Rakuten има повече от 28 000 чиновници по целия свят, работещи в 30 страни и райони, а приходите му възлизат на общо 12,8 милиарда щатски $ към 2021 година Rakuten беше формален спонсор на испанския футболен клуб ФК Барселона от 2017 година до 2021 година и на Голдън Стейт Уориърс от НБА от 2022 г. 

Някои минали обилни вложения на компанията включват Buy.com (сега Rakuten.com в САЩ), Priceminister (Франция, в този момент Rakuten.fr), Ikeda, Tradoria, Play.com, Wuaki.tv, Pinterest, Ebates, Viki, The Grommet. Компанията също по този начин има и е държала дялове в Ozon.ru, AHA Life, Lyft, Cabify, Careem, Carousell и Acorns.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР