Японският суперкомпютър Фугаку отново оглави класацията на най-бързите суперкомпютри в

...
Японският суперкомпютър Фугаку отново оглави класацията на най-бързите суперкомпютри в
Коментари Харесай

Японският суперкомпютър Фугаку отново е най-бързият в света

Японският суперкомпютър " Фугаку " още веднъж оглави класацията на най-бързите суперкомпютри в света за четвърти следващ път. Това заяви телевизионния канал NHK, съобщи БГНЕС.

" Фугаку " заема първо място във всички съществени рейтинги, в това число в интернационалния план " Топ-500 ".

За първи път машината беше приета за най-бързия компютър в света през юни 2020 година " Фугаку " започва през март тази година в изчислителния център на Японския държавен институт по естествени науки (Рикен) в град Кобе. Този суперкомпютър е създаден от Fujitsu Electrical Corporation в съдействие с Riken. Той е кадърен на над 442 квадрилиона калкулации в секунда: това е почти три пъти по-високо от скоростта на суперкомпютъра Summit в Националната лаборатория на Съединени американски щати в Оук Ридж, Тенеси, който остава вторият в класацията. На трето място е американският суперкомпютър Sierra.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Съвместното дружество за европейски високопроизводителни и...

Фугаку взе участие допълнително от 100 разнообразни проучвателен плана, в това число пандемия, изкуствен интелект и прогнози за времето. Името на суперкомпютъра съответствува с едно от имената на планината Фуджи, свещена за японците.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР