Японският премиер Шинзо Абе отмени планираната си визита в Иран

...
Японският премиер Шинзо Абе отмени планираната си визита в Иран
Коментари Харесай

Японският премиер Шинзо Абе отнеми посещението си в Иран заради натиска на САЩ

Японският министър председател Шинзо Абе анулира плануваната си аудиенция в Иран поради твърдата линия на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп против Техеран, съобщи Ройтерс, цитирайки японската организация Киодо.

Посещението на Абе в Иран, което се очакваше да бъде част от започващата на 11 юли обиколка на японския министър председател в Близкия изток, щеше да бъде първата аудиенция на японски водач в в ислямската република от 40 години насам.

Според държавни източници, представени от организацията, държавното управление в Токио е уведомило Техеран, че Абе няма да може да се срещне с иранският президент Хасан Рохани. До решението за анулация на срещата се е стигнало поради политиката на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който пробва да изолира Иран и да накара американските съдружници да спрат да купуват ирански нефт.

Япония, която обичайно има постоянни връзки с Иран и от десетилетия разчита на петролните ресурси на ислямската република, отговори на апела на Тръмп, като акцентира че не може да си разреши спомагателни съкращения или вероятно прекъсване на вноса на нефт от Иран, защото това крие риск за нейната стопанска система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР