Японският премиер Шиндзо Абе повтори плановете си за разполагане на

...
Японският премиер Шиндзо Абе повтори плановете си за разполагане на
Коментари Харесай

Япония се придържа към плана си за разполагане на сили в Близкия изток

Японският министър председател Шиндзо Абе повтори проектите си за разполагане на Силите за самозащита в Близкия изток , с цел да обезпечи сигурността на своите кораби, даже откакто напрежението в района ескалира неимоверно след убийството на иранския върховен военачалник Касем Солеймани от страна на Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ".

По време на предавана по малкия екран конференция Абе прикани забърканите страни да положат дипломатически старания за понижаване на напрежението и отбягване на по-нататъшна ескалация .
 Борис Джонсън настоя: Генерал Касем Солеймани представляваше опасност
Борис Джонсън настоя: Генерал Касем Солеймани представляваше опасност

Джонсън предизвести Техеран да не прави опити за " възмездие или наказателни акции " против Америка

" Напрежението се усилва в Близкия изток и аз съм надълбоко обезпокоен. Трябва да се заобикаля по-нататъшна ескалация и приканвам всички заинтригувани страни да изчерпят всички дипломатически старания за усмиряване на напрежението ", настоя японският министър председател.

" Планираме да изпратим Силите за самозащита в този район, с цел да засилим събирането на информация и да осигурим безвредното прекосяване на обвързваните с Япония кораби ", означи Абе, повтаряйки проект, разгласен през предишния месец преди последната ескалация на напрежението в Близкия изток.

Миналата седмица Съединени американски щати убиха иранския боен пълководец Касем Солеймани при ракетно нахлуване с дрон против неговия ескорт в региона на интернационалното летище в иракската столица Багдад, офанзива, която води отдавнашните враждебни връзки сред Вашингтон и Техеран в неразучена територия и разсъни призрака от по-голям спор в Близкия изток.
 Иран дава $80 млн. за главата на Тръмп
Иран дава $80 млн. за главата на Тръмп

Организатор на погребението на военачалник Касем Солеймани прикани всички иранци да дарят по 1 $

Японското държавно управление разгласи в края на предишния месец, че ще изпрати боен транспортен съд и патрулни самолети в Близкия изток, откъдето тя внася близо 90 % от суровия си нефт.

Япония, която е съдружник на Съединени американски щати и която поддържа другарски връзки с Иран , реши да стартира своя лична интервенция, а не да се причисли към ръководената от Съединени американски щати задача за отбрана на корабоплаването в Близкия изток.

Служител от японското военно министерство съобщи, че държавното управление има за цел да стартира интервенцията с патрулните самолети през януари, до момента в който разрушителят евентуално ще стартира действия в района през февруари.
 Франция, Англия, Германия: Иран да се въздържа от принуждение и да съблюдава нуклеарната договорка
Франция, Англия, Германия: Иран да се въздържа от принуждение и да съблюдава нуклеарната договорка

Трите евросили показват и безпокойствие от отрицателната роля, играна от Иран в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР