Японският премиер Шиндзо Абе официално заяви днес, че император Акихито

...
Японският премиер Шиндзо Абе официално заяви днес, че император Акихито
Коментари Харесай

Японският премиер обяви официално, че император Акихито абдикира

Японският министър председател Шиндзо Абе публично съобщи през днешния ден, че император Акихито абдикира. Изявлението му бе прочетено в директен ефир на телевизия Ен Ейч Кей от основния секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга, съобщи ТАСС.

"Негово величество приключва през днешния ден пълномощията си съгласно условията на специфичния закон. Пазим спомен за това по какъв начин в течение на трийсетгодишното си ръководство Негово величество императорът и Нейно величество императрицата постоянно бяха дружно с народа. Бихме желали да се възползваме от случая, с цел да изразим още един път сърдечна признателност към тях ", се споделя в документа.

По-късно през днешния ден в тържествената "Борова зала " на императорския замък ще се състои държавна гала, по време на която император Акихито ще отстъпи престола на своя максимален наследник и престолонаследник - Нарухито. В нея ще вземат участие към 300 души - императорът и фамилията му, министрите от кабинета, ръководителите на двете парламентарни камари, ръководителят на Върховния съд, представители на локалните управляващи и публични дейци.

За церемонията ще бъдат доставени в специфични ковчежета държавният и персоналният щемпел на императора, също и част от неговите така наречен свещени атрибути - мечът и скъпоценният яспис. Третият признак - железно огледало, се пази в храма, считан за алегоричен дом на богинята на Слънцето - Аматерасу, почитана като прародителка на японските монарси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР