Японският премиер Шиндзо Абе и американският президент Доналд Тръмп обсъдиха

...
Японският премиер Шиндзо Абе и американският президент Доналд Тръмп обсъдиха
Коментари Харесай

Шиндзо Абе и Тръмп обсъдиха възможността за военно решение на ситуацията със Северна Корея

Японският министър председател Шиндзо Абе и американският президент Доналд Тръмп разискаха опцията за военно решение на обстановката към КНДР. Това заяви самият Абе по време на взаимна конференция с Тръмп в Токио. „Ние поддържаме позицията на президента Тръмп, че със Северна Корея всички благоприятни условия са на масата“, сподели японският министър-председател. Преди това американският държавен глава неведнъж акцентира, че във връзка с КНДР се преглеждат всички вероятни разновидности за деяние, в това число и военните.

Ръководителят на японското държавно управление съобщи, че след диалозите в Токио, двамата водачи „успяха да покажат на света твърдостта японско-американския алианс“.

Според Абе в този момент не е време за разговор с КНДР.

„Необходимо е да се упражнява оптимален натиск“, сподели той и разгласи желанието на Токио да разшири глобите против Северна Корея.

„Ние взехме решение да въведем спомагателни ограничения за налагане на наказания против Пхенян, с цел да се реши казуса с ракетната и нуклеарната стратегия, както и въпроса за похитените японски жители. Санкциите са ориентирани против 35 физически лица и организации ”, сподели Абе.

За финален път Япония удължи глобите против КНДР през август тази година.

Ситуацията на Корейския полуостров съществено се утежни в последно време след активирането на нуклеарната и ракетна стратегия в Северна Корея.

Trump says it would be a „tremendous signal“ if North Korea sends back abductees https://t.co/apSf1ssRz2pic.twitter.com/RDTvlJx3MD

— Bloomberg (@business) 6 ноември 2017 година

Japanese PM Shinzo Abe offers condolences to victims of the Texas shooting and commends his relationship with Trump https://t.co/NGfEfKapxfpic.twitter.com/zTvyXfAITo

— CNN International (@cnni) 6 ноември 2017 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР