Японският премиер Фумио Кишида призова американците да преодолеят съмненията си

...
Японският премиер Фумио Кишида призова американците да преодолеят съмненията си
Коментари Харесай

Кишида с апел към лидерството на САЩ - американците да преодолеят съмненията в себе си

Японският министър председател Фумио Кишида прикани американците да преодолеят " подозренията си в себе си ", като подсети за световното водачество на Съединени американски щати пред мощно разединения Конгрес.

Предупреждавайки за рисковете от възхода на Китай, Кишида съобщи, че Япония - лишена от правото си на войска след Втората международна война - е решена да направи повече, с цел да показа отговорността със своя съдружник Съединени американски щати.

" Докато се срещаме тук през днешния ден, чувствам измежду някои американци подозрения по отношение на това каква би трябвало да бъде вашата роля в света ", съобщи Кишида на взаимно съвещание на Камарата на представителите и Сената по време на държавното посещаване във Вашингтон.

" Международният ред, за чието създаване Съединени американски щати работиха генерации наред, е изправен пред нови провокации, провокации от страна на хора с полезности и правила, доста разнообразни от нашите ", сподели Кишида.

Кишида съобщи, че схваща " изтощението от това да бъдеш страната, която съвсем сама е поддържала интернационалния ред ", само че добави: " Лидерството на Съединените щати е незаменимо. "

" Без поддръжката на Съединени американски щати какъв брой време преди очакванията на Украйна да рухнат под напора на Москва? ", попита той.

" Без наличието на Съединените щати какъв брой време преди Индо-Тихоокеанският район да се сблъска с още по-сурови действителности? "

В завоалирана отпратка към натиска на Китай върху Тайван и други страни Кишида съобщи: " Днешната Украйна може да се окаже утрешната Източна Азия ".

Макар да внимаваше да не засегне вътрешната политика на Съединени американски щати, обръщението на Кишида идва на фона на безизходицата в Конгреса във връзка с одобряването на милиарди долари спомагателна военна помощ за Украйна заради натиска от страна на твърдо десните републиканци, свързани с кандидата за президентския пост Доналд Тръмп. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР