Японският премиер Фумио Кишида каза днес, че на конференция на

...
Японският премиер Фумио Кишида каза днес, че на конференция на
Коментари Харесай

Премиерът на Япония призовава да не се използват ядрени оръжия

Японският министър председател Фумио Кишида сподели през днешния ден, че на конференция на Организация на обединените нации, която ще стартира в понеделник, ще призове за съблюдаване на правилото да не се употребяват нуклеарни оръжия против неядрени страни, съобщи организация Киодо. Агенцията означи, че на конференцията ще бъде преразгледан Договорът за неразпространение на нуклеарно оръжие.

Кишида съобщи в изявление, че на конференцията в Ню Йорк счита да показа " пътна карта " за определяне на свят без нуклеарни оръжия. Като законодател, определен от Хирошима, един от двата японски града, унищожени от атомните бомби на Съединени американски щати през 1945 година, министър председателят от дълго време упорства за свят без нуклеарни оръжия.

Срещата за преразглеждане на Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия - съглашението за надзор над нуклеарните оръжия, което се употребява с най-широка поддръжка в света - ще се състои в миг, когато Русия възкреси нуклеарната опасност, до момента в който нашествието ѝ в Украйна продължава.

Кишида призна, че дебатът за нуждата от нуклеарно разоръжаване губи мощ. Той добави, че желае да промени тази наклонност с наличието си на конференцията на Организация на обединените нации, която ще завърши на 26 август.

Конференцията, която се привиква на всеки 5 години, беше планувана за 2020 година, само че не се състоя поради коронавирус пандемията.

Кишида беше министър на външните работи, когато предходната среща приключи без реализиран резултат заради различия сред участниците.

" Би било идеално да забележим финален документ, по който всички народи да могат да се спогодят ", сподели Кишида.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР