Японският парламент подкрепи днес сключването на ново споразумение със САЩ

...
Японският парламент подкрепи днес сключването на ново споразумение със САЩ
Коментари Харесай

Япония подписа отбранително споразумение със САЩ за 8,6 млрд. долара

Японският парламент поддържа през днешния ден сключването на ново съглашение със Съединени американски щати в областта на защитата и утвърди отпущането на над 1 трилион йени (8 милиарда долара), които са нужни за приемането на американските войски в страната, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В последно време двете страни ускоряват военния си съюз поради възходящите закани от страна на Китай и Северна Корея, отбелязва организацията.

Сумата от 1,05 трилиона йени (8,6 милиарда долара) се отпуска за идващите пет години и би трябвало да покрие покупката на въоръжение, което ще се употребява в взаимните военни учения, както и разноски, свързани с работата на американските военни и японските чиновници, работещи в базите на Съединени американски щати в страната.

В бюджета за идващите пет години са планувани и 20 милиарда йени (164 млн. долара) за закупуване на усъвършенствани системи за виртуално бойно образование, които ще се употребяват за взаимни учения на двете страни.

През последните 10 години Япония отделя от ден на ден средства за защита и развива военния си потенциал. Токио стартира да преразглежда и основната си национална тактика в отбранителната област поради заканите, които идват от Китай, Северна Корея и Русия, отбелязва Ройтерс.

Японските управляващи са мощно обезпокоени от китайската военна интензивност в Източнокитайско море, където се намират следените от Япония острови Сенкаку, за които претендира и Пекин.

Япония стартира доста по-често да организира взаимни военни учения със Съединени американски щати, както и с други сътрудници като Австралия, Индия, Франция, Англия и Германия. Всички те споделят опасенията, че Китай може да ускори териториалните си искания в района, през който минават едни от най-натоварените търговски пътища в света.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР