Японският парламент днес даде зелена светлина за лишаване на Русия

...
Японският парламент днес даде зелена светлина за лишаване на Русия
Коментари Харесай

Японският парламент одобри лишаването на Русия от статута й на „най-облагодетелствана нация“

Японският парламент през днешния ден даде зелена светлина за отнемане на Русия от статута й на „ най-облагодетелствана нация “ във връзка с търговията, следвайки образеца на редица други страни, които започнаха тази мярка след съветската инвазия в Украйна, съобщи организация „ Киодо “.

Това значи, че Русия ще загуби преимущества като ниски мита и дребен на брой търговски бариери. Сред другите признати от Народното събрание промени са изменение на валутния и комерсиалния закон, с цел да се предотврати потреблението на криптовалути като малка врата за заобикаляне на икономическите наказания против Русия.

След законодателния ход, държавното управление на министър-председателя Фумио Кишида ще издаде наредби, които плануват целият импорт от Русия ще предстои на по-високи мита до края на март 2023 година

Вносът на недопечен нефт и полутечен природен газ, както и на редкия метал паладий, не са наранени, защото те не са били обект на по мита даже преди Русия да получи статута на „ най-облагодетелствана нация “

Кишида съобщи, че Япония ще отнеме статута на най-облагодетелствана нация от Русия съгласно разпоредбите на Световната комерсиална организация, дни откакто водачите от Г-7 в средата на март да подхващат тази мярка, с цел да засилят глобите си против Русия поради офанзивите й против Украйна, които започнаха на 24 февруари.

Днес съветски дипломати и други руснаци, изгонени от японското държавно управление поради нашествието, напуснаха Япония на борда на съветски аероплан, заяви осведомен източник.

Япония реши по-рано този месец да експулсира осем руснаци, в това число дипломати в съветското посолство и чиновници на комерсиалния представител на Русия, на фона на интернационално наказание на убийствата на цивилни в предградията на украинската столица Киев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР