Японският министър-председател Фумио Кишида ще проведе онлайн среща на върха

...
Японският министър-председател Фумио Кишида ще проведе онлайн среща на върха
Коментари Харесай

Зеленски ще участва в онлайн среща на лидерите на Г-7

Японският министър-председател Фумио Кишида ще организира онлайн среща на върха с водачите на страните от Г-7 (Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и САЩ) през днешния ден, 6 декември. Към срещата ще се причисли и украинският президент Володимир Зеленски. Това заяви генералният секретар на японското държавно управление Хироказу Мацуно на конференция.


Според The Economic Times водачите на страните от Г-7 ще обсъдят няколко значими въпроса, в това число ситуацията в Украйна и Близкия изток, също по този начин ще бъдат систематизирани резултатите от осъществената работа. По-рано Белият дом заяви, че срещата ще се организира при закрити врата.

Ден по-рано сенатор Чък Шумър предложения Владимир Зеленски да приказва на среща, на която републиканците и демократите обсъждаха настояването на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за помощ за Украйна. Според господин Шумър украинският водач е отменил речта в последния миг. По-късно републиканците са напуснали срещата./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР