Японският министър-председател Фумио Кишида призова американците да преодолеят съмненията в

...
Японският министър-председател Фумио Кишида призова американците да преодолеят съмненията в
Коментари Харесай

Кишида призова САЩ да преодолеят съмненията в себе си

Японският министър-председател Фумио Кишида прикани американците да преодолеят " подозренията в себе си ", като насочи прослава на световното водачество на Съединени американски щати пред горчиво разделения Конгрес, съобщи Агенция Франс Прес.


Предупреждавайки за рисковете, свързани с възхода на Китай, Кишида съобщи, че Япония, която след Втората международна война е лишена от правото си на войска, е решена да направи повече, с цел да показа отговорността със своя съдружник Съединени американски щати.

" Докато се срещаме тук през днешния ден, чувствам измежду някои американци съмнение в това каква би трябвало да бъде вашата роля в света ", сподели Кишида на взаимно съвещание на Камарата на представителите и Сената по време на държавното посещаване във Вашингтон.

" Международният ред, за чието създаване Съединени американски щати работиха генерации наред, е изправен пред нови провокации, провокации от страна на хора с полезности и правила, доста разнообразни от нашите ", сподели Кишида, говорейки свободно на британски език.

Кишида съобщи, че схваща " изтощението от това да бъдеш страната, която съвсем сама е поддържала интернационалния ред ", само че добави: " Ръководството на Съединените щати е незаменимо. "

" Без поддръжката на Съединени американски щати какъв брой време преди очакванията на Украйна да рухнат под напора на Москва? ", попита той.

" Без наличието на Съединените щати какъв брой време преди Индо-Тихоокеанският район да се сблъска с още по-сурови действителности? "

Въпреки че внимаваше да не засегне вътрешната политика на Съединени американски щати, обръщението на Кишида идва на фона на безизходицата в Конгреса във връзка с одобряването на милиарди долари спомагателна военна помощ за Украйна заради натиска на твърдо десните републиканци, свързани с претендента за президент Доналд Тръмп.

Кишида се срещна с президента Джо Байдън, където дадоха обещание да засилят съдействието в региона на защитата, в това число с нови тристранни системи за противовъздушна защита с присъединяване на Съединени американски щати, Япония и Австралия.

Изпращайки явен сигнал към Китай, Кишида ще се срещне още веднъж с Байдън по-късно за тристранна среща на високо ниво с президента на Филипините Фердинанд Маркос, който е обект на все по-настъпателни китайски дейности в противоречивите води.

Кишида съобщи, че военните дейности на Китай " съставляват невиждано и най-голямо предизвикателство за сигурността ".

Действията на Китай съставляват предизвикателство " освен за мира и сигурността на Япония, само че и за мира и стабилността на интернационалната общественост като цяло ", сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР