Японският министър, чийто ресор е киберсигурността и подготовката на Олимпийските

...
Японският министър, чийто ресор е киберсигурността и подготовката на Олимпийските
Коментари Харесай

Японски министър: Не докосвал PC, а бори киберсигурността

Японският министър, чийто сектор е киберсигурността и подготовката на Олимпийските игри в Токио през 2020 година, даде тази заран на опозицията мотив за усмивки, примесени с опасения - призна, че в никакъв случай не е употребявал компютър в професионалния си живот, оповестиха Франс прес и Ройтерс.
Шейсет и осемгодишният Йошитака Сакурада бе назначен от Шиндзо Абе предишния месец, без преди да е заемал държавен пост, въпреки че е от 18 години в Народното събрание, отбелязва Ройтерс.
На съвещание на парламентарна комисия в сряда в отговор на въпрос той съобщи: "От 25-годишна възраст постоянно съм прибягвал до помощта на мои чиновници или секретари, така че в никакъв случай не съм употребявал компютър ".
"Невероятно е човек, който не е работил с компютър, да дава отговор за политиката в осведомителната сигурност ", разяснява обществено Масато Имаи, народен представител от опозицията.
Изявлението на министъра провокира вълна от рецензии и саркастични забележки в обществените мрежи, отбелязва Франс прес. "От тоя министър Сакурада никой хакер не може да открадне никаква информация. Може би това е най-хубавата отбрана ", иронизира консуматор на интернет.
Прочул се и с други гафове, Сакурада влезе в държавното управление при министерска рокада, с която министър председателят Шиндзо Абе целеше да резервира салдото сред фракциите в своята Либерално-демократическа партия, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР